Llibres, píxels i valors Ràdio 4

Llibres, píxels i valors

Divendres de 22.00 a 22.30 hores. Dissabte de 07.30 a 08.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Llibres, píxels i valors - 14 de maig de 2017

Llibres, píxels i valors - Projecte editorial Rata. Entrevistem a Víctor Bocanegra 'Sacrilegis'

14 maig 2017

Aquest diumenge hem començat amb la reflexió sobre un projecte editorial que neix de la necessitat i la passió pels llibres. Parlem de Rata, on al capdavant hi ha l'editora Iolanda Batallé. Fa 3 anys va decidir publicar aquells llibres que l'apassionessin. Després de 20 anys en el món editorial li va arribar la idea de fer una proposta pròpia i va pensar que Rata Books, on edités llibres per a regalar. En un mercat editorial saturat, una nova editorial sempre és un risc. Iolanda Batallé entén la proposta lluny del mercadeig, dels consumidors i aposta pels lectors. Pensa que el món editorial no és una indústria sinó la vida. L'editorial pretén ser un nom que no s'oblida, precisament la mateixa qualitat que intenta impregnar als llibres que publiquen. Són 9 les Rates que publica cada any, però el filtre és sever.

Entrevista a Víctor Bocanegra, poeta que ha creat "Sacrilegis" i editat per Edicions Godall. Poesia i música a través de clàssics catalans. La paraula i el so sempre han estat indissolubles i una encomiable peça que conjumina les ànimes de músic i poeta que té l'autor. Víctor Bocanegra té un alter ego que és Víctor Obiols. Sacrilegi és una violació, una profanació o mal ús d'una cosa sagrada. La selecció de poemes és d'alta qualitat i dotar-los d'una música avinent i actual és una forma excel·lent de fer-los visibles, tant al públic amant de la cançó i de la poesia, com a un públic que rarament s'acosta a la poesia escrita i que així es pot descobrir un món fascinant.

Són 17 poemes de clàssics musicats. Un treball enregistrat als Estudis Rellogeto de Barcelona i a la Jazz Cava de Terrassa. Parla de les emocions dels intèrprets, de la dicció dels poemes. El ventall de poetes seleccionats van des del pare de la llengua literària, Ramon LLull, a una trobadora d'incerta identitat i figures de la poesia catalana que arriben a Lluís Solà. També referències a Joan Vergés, Joan Vinyoli, Josep Palau i Fabre, Rosa Leveroni, Clementina Arderiu, Josep Carner o Salvador Espriu.

veure més sobre "Llibres, píxels i valors - Projecte editorial Rata. Entrevistem a Víctor Bocanegra 'Sacrilegis'" veure menys sobre "Llibres, píxels i valors - Projecte editorial Rata. Entrevistem a Víctor Bocanegra 'Sacrilegis'"

Els últims 225 programes de Llibres, píxels i valors

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos