Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 15 de maig de 2016 15/05/2016 28:39

Aquest diumenge hem començat reivindicant els valors amb la proposta d'uns alumnes de 4rt d'ESO que han fet un projecte anomenat Allarga la Via. A proposta del seu profesor Rubén Wagensberg, que imparteix l'assignatura de Servei Comunitari, els va proposar als seus alumnes que es convertissin amb una agencia de publicitat. El seu client era l'Organització Catalana de Trasplantaments. Varen fer un anunci, un concert de promoció, videos amb testimonis, accions de carrer, conferències divulgatives i cartelleria. El 24 de maig a la Sala Apolo oportunitat de fer-se amb el carnet de Donant i conèixer el projecte Allarga la Vida.

Entrevistem a Francesc Sistach, Director General de l'empresa Specialisterne, un projecte que va néixer a Dinamarca el 2004 i que proporciona formació i treball en el sector de les tecnologies de la información a persones diagnosticades amb Autisme o Asperger. La clau de tot plegat és que les persones amb aquest diagnòstic presenten unes habilitats especials de reconeixement de patrons, raonament lògic i atenció als detalls.

Són el que coneixen com a ESPECIALISTES. Fa 3 anys que treballen a Espanya i tenen oficines a Barcelona i Madrid, donen feina a persones i formen a d'altres per treballar per altres empreses. També han desplegat SPECIALISTERNE a Amèrica Llatina. Els seus dos principals partners són SAP I HEWLETT PACKARD. A banda de formació técnica també els donen formació sociolaboral per tal que s'adaptin a les normes de treball, a col·laborar en equip i a millorar la seva empatía, maneig de l'estrès i la seva flexibilitat.

Amb Francesc Sistach també parlem del que significa ser una empresa social on NO ENCAIXAR és una cosa bona. Els trets que en general exclouen a les persones amb TEA del mercat de treball són els mateixos que els converteixen en empleats valuosos per l'empresa. Altres coses bones d'aquests especialistes són l'atenció al detall, la tolerancia zero als errors i la gran persistencia per fer la feina.

Els valors de SPECIALISTERNE són el respecte per la diversitat, l'adaptació constant, l'accessibilitat amb els socis externs i la claredat per comprometre's i treballar amb unes finalitats clares.

Llibres, píxels i valors
Más opciones