Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 10 de gener de 2020 10/01/2020 29:37

Candidatures als Premis BAFTA de l'Acadèmia del Cinema Britànic atorguen 11 nominacions a Joker, El Irlandés i Érase una vez en Hollywood amb 9 nominacions, 1917 competirà amb 6, Jojo Rabbit amb 5, Mujercitas, Historia de un Matrimonio i Los Dos Papas. Uns premis que s'atorgaran el 2 de febrer al Royal Albert Hall de Londres. I els Globus d'Or ja varen marcar el camí. La glòria se l'han endut dos veterans: Quentin Tarantino i Sam Mendes. Érase una vez en...Hollywood els Globus Millor Pel·lícula de Comèdia, Millor Guió per Tarantino i Millor Actor Secundari pel mític paper de Cliff Booth. Sam Mendes amb el drama bèl·lic 1917 va ser la 2a gran guanyadora amb Millor Film Dramàtic i Millor Direcció que 20 anys més tard d'American Beauty torna a endur-se el guardó, el film s'estrena avui.

Altres guanyadores són el biopic Judy, basat en la vida de Judy Garland, el Millor Actor Dramàtic per Joaquin Phoenix, Rocketman amb Taron Egerton com a Millor Actor en l'apartat musical i Elton John Globus d'Or per la cançó I'm gonna love me again. Awkwafina com Millor Actriu de Comèdia a The Farewell. Laura Dern Millor Actriu Secundària per Historia de un Matrimonio, Phoebe Waller-Bridge per Fleabag, Chernobyl a HBO i Succession.

Entrevistem a Anna Maria Villalonga, directora de la 8ena edició de Tiana Negra amb homenatges a Isabel Clara Simó i Andrea Camilleri. Una 15ena d'activitats acolliran els grans autors de literatura negra catalana a la Sala Albéniz del Casal de Tiana. Hi haurà poesia negra amb Irene Solanich i Marta Pérez Sierra, un concurs de relats amb els estudiants de l'Institut de Tiana i una representació teatral amb una adaptació signada per Jordi Fernando de Chesterton. Presentació de llibres amb Cinc Negres i un Saxo amb Maribel Torres, Tuli Márquez, Manel Aljama, David Marín i Carles Mentuy. Matar a 4 mans amb Oriol Molas i Ferran Grau i Jordi de Manuel i Xavier Duran. Les 4 Plomes Criminals amb Pep Prieto, Albert Gasull, Sebastià Bennasar i Damià del Clot i Negrotes i Negrots amb llibres d'Andreu Martín, Marc Moreno i Lluís Llort.

L'habitual Cadira d'Orelles amb Teresa Solana i Susana Hernández, un espai per l'Assaig Negrot amb Jordi Canal i Àlex Martín Escribà. TIANA NEGRA és el Festival de Literatura Negra a Catalunya que ha experimentat un creixement progressiu i ha contribuït sens dubte a l'auge del gènere català dels darrers temps. El primer dia del Tiana Negra es presentarà el llibre que va guanyar l'edició anterior del Memorial Agustí Vehí Vila de Tiana, Em diuen Fletxa de Joan Carles Ventura. Enguany el Premi s'ha declarat desert. I la possibilitat com sempre de gaudir dels autors i autores negrots per conversar sobre les seves obres i signar llibres.

Llibres, píxels i valors
Más opciones