Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 14 de gener de 2018 14/01/2018 27:33

Aquest diumenge una defensa dels clàssics com la més actual Escola de Vida. És la proposta de Nuccio Ordine, professor de la Universitat de Calàbria que reivindica els clàssics. Humanista i filòsof assegura que ens hem d'aturar a pensar. Les seves classes són una mescla de passió, alegria i cultura. Ordine té clar que el que no llegeix es perd la vida, que un clàssic és un text que al llarg dels segles respon a les preguntes dels lectors i que anar a l'escola ha de servir per convertir-se en millor persona, no per aprendre un ofici. Nuccio Ordine opta per la reflexió i la concentració per tal d'aprendre i allunyar-se del soroll i els multi estímuls digitals.

I no deixem els clàssics. Amb la nostra prescriptora cultural, Maria Dolors Sàrries, fem una repassada per l'exposició "Agon, la competició a l'antiga Grècia" que es pot veure al Caixa Forum fins el 18 de febrer. La rivalitat i la competició no són només emocions negatives sinó també creadors d'una cultura pròspera. Els grecs consideraven que es podia assolir l'excel·lència amb un equilibri entre la ment i el cos. A través de l'habilitat atlètica buscaven un físic impecable i a través de la filosofia, la ciència i l'apreciació de les arts, conreaven la ment. L'exposició mostra una selecció de tresors provinents del British Museum i Agon era el terme per descriure en grec el concepte de la rivalitat honorable.

A París, descobrim el Museu Jacquemart-André de París on vas veure una exposició titulada "Le jardin secret des Hansen. La col·lecció d'Ordrupgaard". Un proposta reunida per la parella danesa Wilhem i Henny Hansen. Una selecció de més de 40 llenços presenta per 1a vegada a París obres de Manet, Monet, Renoir, Matisse, Cézanne, Gauguin, Morisot, Sisley, Corot o Courbet. Una col·lecció sense precedents que guardaven a casa seva i que va estar escollida amb cura, rigor i ambició. Una col·lecció creada per dos profunds amants de l'art creada. Ell era un home de negocis culte, independent i visionari que va saber promocionar la seva col·lecció personal i convertir-la en una autèntica galeria d'art.

Sue Grafton, una dama del crim que ens deixava incomplert l'Abecedari del Crim. La vida, el projecte vital i literari de Sue Grafton es confonia amb el seu personatge més famós, la detectiu Kinsey Millhone. Els seus inicis no varen ser fàcils i la única cosa que va deixar dit és que no volia que les seves novel·les s'adaptessin al cinema (coneixia aquest món perquè va ser molts anys guionista). Va ser una figura innovadora del gènere als EUA i al món. Va crear una heroïna dona, desastrada, amb uns valors i ideologies propis i amb una ètica particular. Una autora intel·ligent amb un nivell de qualitat destacat. La darrera lletra de l'Abecedari del Crim quedarà incomplerta. El 2019 tenia previst publicar l'entrega definitiva la Z de Zero.

Llibres, píxels i valors
Más opciones