Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 3 d'abril 2016 03/04/2016 26:08

Aquest diumenge hem començat en clau pedagógica: No Violencia al Fútbol. Una proposta de la Federació Catalana de Fútbol que demana que els jugadors surtin junts al camp, es donin la mà a l'acabar i exhibeixin una pancarta amb el lema "Zero Insults. Prou Violencia al Futbol". Una normativa de pacificació de l'esport rei. I encara una reflexió sobre l'educació que imparteix el Millor Professor d'Espanya, César Bona, que aposta per la implicació en l'educació. Motivar i treure el millor de cada nen són camins que segueix dia a dia i les seves armes són l'entusiasme i el rigor.

Entrevista a Ilya Pérdigo, editor d'Al Revés i Crims.cat, una petita editorial del Col·lectiu Llegir en Català. Entre les novetats un llibre sobre el documental "El Gran Día" de Pascal Plisson. La premissa és que 1 sol dia et pot canviar la vida. 4 nens ho descobriran (Albert, Nidhi, Tom i Deeggii), històries excepcionals que ens arriben des de Cuba, la India, Uganda i Mongòlia. 

Albert de Cuba vol ser boxejador i necesita ser acceptat a la Academia de Estudios del Deporte. Nidhi viu al Nord de l'India i vol ser enginyera, necesita aprobar un examen, el Súper 30, una prova on es presenten més de 5mil aspirants i que només superen 30 persones. Tom és d'Uganda i vol ser ranger, vol treballar en la protección del medi ambient i dels chimpancés. I la Deegii és de Mongòlia i vol ser contorsionista profesional per entrar al Circ de Singapur. Té una audició de 4 minuts per convencer al jurat. Són nois i noies que están sota una gran pressió i són adults i responsables per aconseguir-ho.

Ilya Pérdigo també repassa les novetats de Crims.cat que podeu trobar al quiosc i en destaca una, "Foc Verd" de Jordi de Manuel. Una nova aventura de l'inspector de la Policia Nacional Marc Sergiot que està tocat perquè han ferit un company seu i se sent culpable. Alhora el fill de la seva companya necesita un trasplantament de fetge urgent. Decideix marxar a Galicia, convidat per un company de Narcòtics per relaxar-se. Allà es trobarà amb un crim i un passat molt tancat que el faran executar les seves dots d'investigació. És la 8ena entrega d'una sèrie que no és cronológica.

També han editat obres de Sebastià Bennasar, François Thomazeau, Rafael Vallbona o Lluís Bosch. també obres del desaparegut Agustí Vehí. 

Llibres, píxels i valors
Más opciones