Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 16 de juliol de 2017 16/07/2017 25:51

Aquest diumenge hem començat parlant d'un film que retrata el canvi generacional de les dones nord-americanes dels '70. Annette Bening és una de les protagonistes i té molt clar que les contradiccions i ambigüitat són or per a una intèrpret. El film és "Mujeres del s.XX". Una comèdia dramàtica que va estar nominada a Millor Guió als Oscars de Hollywood, que va obtenir 2 Globus d'Or, on va optar al Premi a Millor Pel·lícula musical a comèdia i Annette Benning va ser nominada per la seva interpretació.

El planter d'actriu van des de joveníssimes estrelles en un moment dolç com Elle Fanning a consagrades del cinema independent dels EUA com Greta Gerwig. La protagonista és una sobèrbia Annette Bening dirigida pel reconegut Mike Mills. Històries complexes, contradictòries, ambicioses i feministes que narra l'adolescència d'un xaval de Carolina del Nord criat per una mare soltera de més de 50 anys.

Entrevista a Maria Dolors Sàrries, editora de Meteora i la nostra prescriptora cultural de capçalera. Amb ella acabem la 3a Temporada de Llibres, Píxels i Valors fent un recorregut ampli per aquelles lectures que tenen a veure amb un tren o que passen en un tren. Agatha Christie (Assassinat a l'Orient Express), Jules Verne (La volta al món en 80 dies), Patricia Highsmith (Extraños en un tren), Charles Dickens, Paula Hawkings (La Noia del Tren), Emile Zola (La Bèstia Humana).

Sabem que el sistema educatiu finlandès dona molt bons resultats però els valors que es transmeten des del govern és una protecció total a la infantesa, a la conciliació laboral i familiar i fins i tot, a una arquitectura que té en compte els nens. Intentar copiar el model educatiu en un país com el nostre és impossible.

Recorregut a una novel·la recomanable com "Ens veurem allà dalt" de Pierre Lamaitre. Ficció, realitat en un emocionant retrat de la 1a Guerra Mundial i l'existència desoladora que varen patir els supervivents. I una sèrie de televisió a tenir en compte és "Blacklist" on tenim un excèntric mil·lionari recursista, un dels criminals més buscats, el FBI.

Acabarem recomanant a Jean-Luc Bannalec, pseudònim de l'editor i traductor alemany Jörg Bong que ha editat el 5è títol de la sèrie protagonitzada pel Comissari Dupin. Us la recomanem perquè llegir-lo et fa ganes d'anar a visitar la Bretanya Francesa per la descripció dels llocs, les gents que hi habiten i la seva gastronomia.

Llibres, píxels i valors
Más opciones