Llibres, píxels i valors Ràdio 4

Llibres, píxels i valors

Divendres de 22.00 a 22.30 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Llibres, píxels i valors - 15 d'abril de 2018

Llibres, píxels i valors - Miserachs. Epíleg imprevist. Entrevista Hasier Larretxea. El lenguaje de los Bosques. Joia de valors

15 abr. 2018

Epíleg imprevist és la gran exposició que feia falta per conèixer l'obra de Xavier Miserachs. Una retrospectiva que descobreix al fotògraf de la modernitat més enllà de l'estereotip. Es podrà veure a La Pedrera fins el 15 de juliol. Primer varen ser els 50 i 60 en blanc i negre a Barcelona i després amb l'ús del color adquireix més profunditat. Les seves fotografies no són només retalla de vida, importen els matisos. Els seus protagonistes estan en moviment

No són imatges preses a l'atzar, mostren un pessic de la realitat del moment. Laura Terré, comissària de l'exposició explica que també va ser reporter de la vida íntima dels seus amics. A l'exposició es desplega el Miserachs de la Gauche Divine, de Bocaccio, de la publicitat però també hi trobem un amant del carrer que s'endinsa a les barriades, fascinat pel que si cou. Xavier Miserachs deia "la fotografia ha de pessigar l'espectador, com ho ha fet abans al fotògraf".

Entrevistem a Hasier Larretxea, El Lenguaje de los Bosques editat per Espasa. Una cita literària que ens transporta al bosc, els arbres, el bosc i el poder de la terra. Un llibre que pretèn ser indagació i reflexió, ruta i aixopluc. "De un bosque uno no sale de la misma manera que entra, algo te cambia", recordava el pare de l'autor. Hasier Larretxea tornes al territori del teus orígens per reivindicar els seus orígens, però per aconseguir ha hagut d'agafar distància geogràfica i vital. Fa 12 anys marxa a Madrid i es converteix en poeta quan la tradició li marcava ser un Aizkolari com el seu pare.

Un llibre que és una reconciliació amb la seva familia i amb el territori que el va veure néixer. Un text que té diferents textures com els anells d'un arbre, simbologies i metàfores que indaguen en la identitat i en la seva reconciliació amb el seu pare. La mare menys present també és molt important i l'artífex de tot plegat, tot i fer-ho des del silenci.

També s'expliquen històries de contrabandistes, de carboners, de llenyataires i de la mitología basca. "El lenguaje de los bosques" ens permet descobrir el que ens aporten les generacions passades. Les il·lustracions són de Zuri Negrín i les fotografies de Paola Lozano.

"El Lenguaje de los Bosques" d'Hasier Larretxea és un al·legat ecologista, un estudi etnogràfic de les costums basques relacionades amb la fusta i el bosc i també un testimoni biogràfic de la seva família i avantpassats. Una reconstrucció per desfer els nusos de la troca del passat.

veure més sobre "Llibres, píxels i valors - Miserachs. Epíleg imprevist. Entrevista Hasier Larretxea. El lenguaje de los Bosques. Joia de valors" veure menys sobre "Llibres, píxels i valors - Miserachs. Epíleg imprevist. Entrevista Hasier Larretxea. El lenguaje de los Bosques. Joia de valors"

Els últims 201 programes de Llibres, píxels i valors

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos