Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 21 de febrer 2016 21/02/2016 27:19

Aquest diumenge hem parlat d'una sèrie que ja ha arrencat la 2a temporada: EL MINISTERIO DEL TIEMPO de Javier Olivares. Un argument que gira entorn als viatges a través del temps i que entrellaça el gènere fantàstic amb el gènere històric. Una sèrie que aposta per difondre el seu imaginari a Internet i en altres formats digitals. Una mitología propia, uns personatges molt ben definits i una connexió directa amb l'espectador.

Entrevista a Rafael Vallbona, periodista i autor de "Dits Enganxosos" de la col·lecció Crims.cat d'Al Revés Editorial. Un llibre que critica la Barcelona postolímpica, crítica al cosmopolitisme i el context dels negocis clandestins, l'especulació immobiliària, el crim organitzat, el mercat emergent de la cocaïna. És una preqüel·la de "El Tant per Cent". 

Un incendi forestal que descobreix l'assassinat d'una parella de joves de la burgesia que estiuegen en una petita població de La Selva, Vilassís. L'encarregat de cobrir la noticia -que s'anirà complicant- és el jove periodista Pere Palau. En la trama descobrim el desencant periodístic i com viure la homosexualitat en un petit poble. Una novel·la fresca, de ràpid d'empassar i de fácil satisfacció que no es perd en els detalls. Va directa a la jugular.

I les referències musicals hi són presents des del títol (Sticky Fingers dels Rolling Stones) passant per Nirvana, Pixies, Pearl Jam o Green Day i el que es va anomenar la Generació X.

Rafael Vallbona ha participat amb Rafa Melero, Jordi de Manuel, Jordi Ledesma i Josep Camps en una trobada d'autors de la col·lecció Crims.cat per parlar qui es qui a la novel·la negra, els personatges i la creació de trames, les veus narratives. El motiu: els 5 anys que fa que Al Revés publica aquesta col·lecció a casa nostra.

Llibres, píxels i valors
Más opciones