Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 12 de febrer de 2017 12/02/2017 26:40

Aquest diumenge hem començat amb mètodes d'aprenentatge que serveixen per captar l'atenció dels alumnes. La Classe Magistral ja no és la solució, perquè el cervell no aprèn a base de discursos. Un professor de Computació noruec ha investigat fórmules des de fa 10 anys perquè l'interès dels seus alumnes no decaigui durant les classes. Va començar creant qüestionaris amb format de joc inspirat en programes televisius i els nivells de motivació i implicació dels estudiants varen millorar tant que el 2011 va llançar una aplicació educativa, Kahoot, que té un premi europeu. Ara ja sumen 40 milions d'usuaris únics al mes en 180 països.

Entrevistem a Jordi Bosch, director de l'ONG Banc Farmaceútic, que a principis de març realitza la 10ena Campanya de Recollida de Medicaments en farmàcies de Catalunya, Madrid, Granada, Màlaga, Saragossa, Sevilla, Osca, València i Castelló. Aquest any l'objectiu és arribar als 30mil medicaments per donar resposta a les entitats assistencials com Creu Roja o Càritas per tal de cobrir les necessitats de les persones en risc d'exclusió social.

El lema de la campanya és "Compra un Medicament per a qui ho necessita". Durant 4 hores els voluntaris tenen la tasca d'animar als ciutadans a comprar medicaments com

Jordi Bosch ens explica el concepte POBRESA FARMACEÚTICA perquè hi ha moltes persones que renuncien al tractament mèdic per no poder-se'l pagar, fet que provoca un empitjorament de la salut del pacient o l'aparició de noves patologies. Hi ha gent que ha de triar entre menjar i comprar medicaments.

Només es recullen els fàrmacs que no estan utilitzats i que hagin estat comprats pels ciutadans. Parlem de antisèptics, desinfectants, analgèsics, productes pel refredat, antiinflamatoris, laxants o altres productes com termòmetres, locions o apòsits.

Fotografies de ONG BANC FARMACEÚTIC, de Jordi Bosch

Llibres, píxels i valors
Más opciones