Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 29 d'octubre de 2017 29/10/2017 27:25

Aquest diumenge hem començat amb una reflexió sobre una associació de Badalona que fomenta gratuïtament el graffiti entre els joves com a eina de convivència social. El graffiti és art però també una reivindicació d'un estat. Es tracta de transgredir i de canalitzar sentiments a través de la pintura. Sota el nom de Krear-T s'apleguen un grup de 12 joves per promoure el graffiti i l'expressió de sentiments com la incertesa, la por, el dolor, la contradicció i la repressió emocional. Una forma d'alliberament i de compartir aquests sentiments amb els altres. La intenció és treballar la creació col·lectiva i el treball en equip amb joves d'edats i nacionalitats diferents. També projecten dignificar la imatge del graffiti i eliminar els prejudicis que l'envolten.

Entrevistem a Àlex Goméz-Font, co guionista i co director amb Carlos Riobó del documental "L'Home Orquestra. L'Aventura dels Músics Catalans a América" que narra la història de Jesús Peyrón, un músic amb un currículum espectacular. Poc conegut a casa nostra, ha desenvolupat la majoria de la seva carrera professional fora d'aquí. A Cuba viurà una carrera de vertígen gravant amb Nat King Cole i treballant amb Edit Piaf, Benny Moré, Frank Sinatra o Celia Cruz. El documental es va emetre el diumenge 29 d'octubre i el 3 de novembre en el marc del Festival In-Edit i compta amb la coproducció de Televisió Espanyola i TV3.

El documental "L'home Orquestra" repassa també una història poc coneguda de l'èxit de les orquestres que van triomfar a Amèrica i que sortien de Barcelona. Un documental que evoca tota una generació de músics, la major part catalans, que durant la dècada dels '40 i '50 van deixar enrere la dictadura franquista i van decidir embarcar-se a fer les Amériques. El fil conductor del documental és el multi instrumentista Jesús Peyrón, nascut el 1930 a Barcelona i que adoptaria a Cuba el nom artístic de Jesús Moreno.

Un tot terreny, inquiet, un monstre i un gran músic que estimava el jazz i la improvisació. A Cuba va descobrir el Tropicana, l'èxit i el fenomen fan. Un dels capítols poc recordats de la història musical del nostre país i que val la pena recuperar.

"L'Home Orquestra. L'Aventura dels Músics Catalans a América" de Swing Produccions. Direcció i Guió a càrrec d'Àlex Gómez-Font i Carles Riobó, amb producció de Pau Guixà i la direcció de fotografia de Toni Tarifa. Hi participen Joan Manuel Serrat, Francesc Burrull, Paquito d'Rivera, Antonio Bardají, Horacio Fumero, Ricard Miralles o LLuís Permanyer.

Llibres, píxels i valors
Más opciones