Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 22 d'octubre de 2017 22/10/2017 26:02

Aquest diumenge hem començat amb una reflexió sobre el col·lapse de la civilització. La inèrcia informativa o desinformativa ens porta a preocupar-nos per qüestions que no haurien de fer-ho. Hauríem de deixar més la ment en blanc. Twitter té moltes virtuts i milions d'usuaris i s'ha convertit en un instrument de comunicació política de primer ordre, però pel filòsof Jorge Reichmann anomena la jivarització del pensament. Reduïm la reflexió a titulars de premsa, xoc d'idees sense pensar gaire i a la babalà. Reivindiquem el dret a una bona vida, amb temps per fruir dels amics, per llegir amb tranquil·litat llibres i per practicar l'hedonisme real i no només el virtual.

Entrevistem a Silvia Omedes, directora de Photographic Social Vision, que organitza el Docfield, el Festival de Fotografia Documental de Barcelona. VUn festival que s'ha mogut al calendari i que ens ofereix un extens programa al voltant de la Mobilitat Humana i el Viatge. Del 19 d'octubre i fins el 30 de novembre, possibilitat de gaudir de forma gratuïta de 25 exposicions, que tenen l'objectiu de facilitar una experiència reflexiva, que les imatges ens interroguin i ens portin al debat i a la creació d'opinió pública.

La mobilitat humana pot ser una condició, un privilegi, un desig o una necessitat. La temàtica va sorgir a partir d'una sèrie d'enquestes anònimes realitzades als visitants de l'edició anterior. El Festival Docfield inclou al seu programa 9 exposicions de la secció oficial que conformen la Ruta Docfield un eix geogràfic central que travessa Barcelona des de Diagonal-Passeig de Gràcia i fins a Colón, de nord a sud.

Silvia Omedes ens explica que per primera vegada i amb 16 anys de trajectòria la direcció artística del Docfield l'assumeix l'Àrea de Projectes de la Fundació Photographic Social Vision. La selecció és molt extensa i documenta els murs dels diferents llocs del planeta a la Façana del Palau Robert amb el treball de Kai Wiedenhofa. Un dels més joves autors de l'Agència Magnum, Lorenzo Meloni, mostra un treball reflexiu sobre la Caiguda del Califat a la Universitat de Barcelona.

Un diari personal d'un refugiat sirià al Centre Cívic Pati Llimona o els Somnis de fugida, amor i terror del fotògraf sirià Omar Imam que utilitza la ironia com a resposta a la violenta situació de Síria. A l'Arts Santa Mónica, Toni Amengual i Mireia Plans de l'Àrea d'Educació de Photographic Social Vision munta un taller de fotografia participativa sobre les relacions entre turistes i ciutadans.

La Ruta Docfield acaba al Museu Marítim amb el resultat de la Beca Photographic Social Vision 2016 amb el treball de Karlos Zurutuza i Ricard Garcia Vilanova sobre l'Èxode, vida i mort a la Ruta Libia cap a Europa. El Museu Marítim també exposa el treball sobre els 2 anys de missió al Mediterrani de Proactiva Open Arms.

Llibres, píxels i valors
Más opciones