Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 11 de gener de 2019 11/01/2019 29:39

Gestos i accions individuals que transformen situacions complicades. Coses tan senzilles com desitjar un bon dia, un somriure, una petita conversa o compartir un sopar. Ciutadans i herois anònims que es preocupen per les persones sense llar i no aparten la mirada. Arrels Fundació treballa per aconseguir que ningú dormi al carrer. L'Udo va dormir durant 2 anys en un parc i recorda com els jardiners que li deixaven carregar el telèfon i oferien alguna cosa per menjar. En Manel recorda que un amic el va deixar dormir a la seva furgoneta per no haver de passar les nits directament al ras. O en Pedro que encara té molt present que l'Elvira una veïna del barri li baixava el sopar cada nit.

Arrels Fundació segueix treballant fent propostes per garantir els drets de les persones sense llar i llançar propostes per a l'accés al dret a l'habitatge. Una entitat que dona les gràcies a tots aquells que col·laboren per canviar la mirada i trencar els prejudicis. Cal sumar reforços a la campanya #ningúdormintalcarrer. Descobrim la tasca de Linsey Addario, una fotògrafa que fuig de l'èpica per concentrar-se en els rostres i les mirades, en el dolor que arrosseguen les víctimes de les guerres, però també en els moments de pau que demostren que la vida sempre s'obre camí. Una fotògrafa que retrata la vida quotidiana en els fronts de batalla. Ha publicat Of Love&War on reuneix les seves imatges però també texts i documents personals, com les cartes escrites a la seva família on explica com el dolor dels altres va foradant la seva consciència

Entrevistem a Sebastià Bennasar, escriptor mallorquí, periodista, agitador cultura i cul inquiet. Director de la 7ena edició del Tiana Negra, el Festival de Novel·la Negra Catalana. Ja ha avançat que deixa el càrrec al final d'aquesta edició per donar una nova etapa al festival i poder afrontar nous reptes professionals. Serà els propers dies 18 i 19 de gener a Tiana (Maresme). Bennasar tanca un cicle d'èxit perquè Tiana Negra és un festival de referència dins el sector.

El Festival Tiana Negra, en aquesta 7ena edició, homenatjarà la trajectòria de l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta que també és autora d'assajos i professora universitària. S'entregarà el Premi Memorial Agustí Vehí, Vila de Tiana, 2019 que ha rebut 12 original de gran qualitat, amb escriptors de renom. Un premi de prestigi editat per Crims.cat. Una taula rodona d'autors valencians com Juli Alandes, Francesc Bayarri, Vicent Borràs i Joan Carles Ventura. La Cadira d'Orelles amb El Futbol és així d'Irene Solanich.

Sebastià Bennasar destaca un especial de Crònica Negra titulat Susqueda, un pantà i un crim amb Miquel Fañanàs i Fàtima Llambrich sobre ficció, no ficció, terrorisme, catàstrofes naturals i periodisme. Àlex Martin un dels referents en investigar la novel·la negra oferirà una conferència sobre el moment de la literatura negra catalana on deixa clar que no és or tot el que brilla. Espies, detectius privats i signatures de llibres amb la possibilitat de conversar amb els autors.

El referent extern arribarà de la mà del reconegut escriptor portuguès Francisco Moita Flores, autor d'Estrella Polar que analitzarà la novel·la negra portuguesa i la seva banda de perdedors, de joves criminals d'un barri marginal de Lisboa. Violència, tendresa i humor editat a la col·lecció Lo Marraco Negre de Pagès editors que coordina Sebastià Bennasar. Moita va ser professor de biologia, inspector de la Policia especialitzat en Delinqüència Organitzada i Homicidis, llicenciat en història, escriptor amb productora pròpia de cinema.

Sebastià Bennasar és autor de Hotel Metropole, editat en català per Columna i en castellà per Milenio. I la seva anterior novel·la L'Imperi dels Lleons tindrà un projecte de futur més enllà de la literatura.

Llibres, píxels i valors
Más opciones