Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 11 de desembre de 2016 11/12/2016 26:37

Aquest diumenge hem començat amb una reflexió sobre Eduardo Mendoza, Premio Cervantes 2016. Un escriptor estimat per la crítica i els lectors. Posseeix una llengua literària plena de subtileses i ironia, una cosa que el gran públic i la crítica sempre varen saber reconèixer, a banda de la seva extraordinària projecció internacional. Nascut a Barcelona el 1943 és Llicenciat en Dret, va residir a Nova York on va treballar com a traductor simultani a l'ONU i va ser professor d'Interpretació a la Univ. Pompeu Fabra. Alguns dels seus llibres s'han portat al cinema però també és autor teatral i ha adaptat a Miller, Shakespeare i Lord Byron.

Entrevista a Silvia Omedes, directora de Photographic Social Vision, que ha produït l'exposició retrospectiva de Joana Biarnés, la primera fotoperiodista espanyola. L'exposició, titulada Disparant amb el Cor, la podeu veure a Valid Foto fins el 14 de gener de 2017 i són una 80ena de fotografies seleccionades per la mateixa Joana Biarnés i que fan un recorregut a les instantànies que li han robat el cor d'alguna manera. Reivindica les fotografies fetes amb cor i ànima, no sap disparar la càmera sense implicar-se.

Joana Biarnés va retratar a les celebritats més populars dels '60 i '70, els seus ideals i trets més destacats són la valentia, el caràcter trencador i el compromís ètic. Joana Biarnés va abandonar la professió l'any 1985 en desacord amb l'estil groc que s'havia imposat a la professió. Amb el seu marit, Jean Michel, va muntar el Restaurant Ca Na Joana a Eivissa, un referent gastronòmic a les Illes.

Una dona en un món d'homes que va vèncer els prejudicis d'una societat carrinclona, que es va infiltrar a la suite dels Beatles, que va triar el vestit que Massiel portaria a Eurovisió i que va rebre un petó dels llavis de Clint Eastwood. També va retratar a Carmen Sevilla, Dalí, Yul Briner, Jackie Kennedy, Tom Jones, Orson Welles, Roman Polanski, Miró, Serrat o Jack Lemmon.

Joana Biarnés també va ser capaç de retratar l'anonimat d'una caixera d'una botiga, de nens jugant amb bicicletes i d'imatges impactants com les devastadores inundacions del Vallès el 1962.

Llibres, píxels i valors
Más opciones