Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 19 de març de 2017 19/03/2017 26:04

Aquest diumenge hem començat amb una novetat de l'Hospital Ramón i Cajal que ha presentat un ecògraf Intel·ligent que es connecta a Smartphone o la tauleta. L'estetoscopi es va inventar per afrontar el repte moral de l'Europa puritana, en una època on els metges havien d'aplicar la oïda al pit dels pacients per a diagnosticar malalties del cor. 200 anys després, els metges d'Europa i Estats Units podran retirar aquests aparells que són part de la identitat amb bata blanca. El Departament de Cardiologia de l'Hospital Ramon i Cajal presenta a Madrid l'estetoscopi Intel·ligent, un dispositiu d'ecografia que es pot posar a la butxaca i que es connecta amb una aplicació al mòbil o la tauleta. Ensenya tota la informació cardíaca del pacient. Un aparell que genera imatges de gran definició i en color de com la sang corre per les arteries i de com les vàlvules cardíaques s'obren i es tanquen.

Entrevistem a Jordi de Manuel que presenta Mans Negres, un recull de contes protagonitzat per l'inspector Marc Sergiot. Un recull on les mans són les protagonistes en totes les seves formes, perquè les mans són l'element més biològic després del cervell. Poden ser negres, brutes, ens ajuden a donar un cop de mà, fan jocs de mans, van a mà armada, es posen mans a l'obra, viuen amb mà de ferro o passen una mà de pintura en un pis. Aquesta nova aventura literària de Jordi de Manuel us tindrà enganxats de principi a fi descobrint la vertadera naturalesa humana i el que ens porta a reaccionar de diverses maneres. Un llibre editat per Pagès Editors i escrit per un supervivent de la literatura. Un treball literari que és un homenatge implícit a Manuel de Pedrolo, 7 narracions criminals que conformen la 9a obra protagonitzada per l'inspector Marc Sergiot.

Els dilemes morals de la societat hi són presents. Les relacions paterno filials, les baixes passions. La gelosia és una font inexhaurible de crims, també la xenofòbia, els amors i desamors, la ràbia i el despit, la fúria, la presumpció d'innocència, l'enveja, la cobdícia i la malícia genuïna.

L'inspector Marc Sergiot a un pas de la jubilació a la Policia Nacional no té dona ni fills, una mala relació amb el sexe contrari. Jordi de Manuel és professor i doctor en Biologia, compagina la recerca, la docència i l'escriptura. El seu estil és precís, contundent, amb atenció als detalls, agafant les debilitats capitals dels homes i convertint-les en matèria d'investigació, que li permet reflectir i potser entendre, els racons més foscs de la naturalesa humana.

Llibres, píxels i valors
Más opciones