Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 9 de juliol de 2017 09/07/2017 27:41

Aquest diumenge hem començat parlant de la la figura de David Grossman. Un autor que va començar escrivint literatura per a nens i joves. La seva primera obra per adults va ser La Sonrisa del Cordero el 1983. El Premi Man Booker Internacional aconseguit pel llibre "A Horse walks into a bar". Quan treballava a Radio Israel travessava zones molt diferents fins arribar al centre de la ciutat. Té massa història, massa religió, massa tensió. Un lloc crispat, on no deixa de sentir-se la veu del passat.

A David Grossman el varen acomiadar de la ràdio pública quan Yasir Arafat va reconèixer l'existència d'Israel en nom dels palestins. Ell era el presentador del principal espai del matí però el llavors Ministre de Defensa, Isaac Rabin, el va acomiadar per desobediència. Li varen fer un favor perquè llavors es va convertir en escriptor. 3 dècades després ha rebut el Man Booker International, el major guardó britànic a una novel·la estrangera.

Entrevistem a Marc Moreno, editor de Llibres del Delicte per parlar de les darreres novetats després de 5 anys de feina intensa. "Temps de Rates" del mateix Moreno que va guanyar el Premi Crims de Tinta i "Els CIE o la il·legalitat institucional" un assaig de Raquel Gámez Serrano que aborda la història i realitat d'aquests centres d'internament d'estrangers.

A "Temps de Rates", Marc Moreno dona veu a uns joves sense futur que envegen la manera de fer i de viure dels traficants del barri. Amb un motxilla plena de cocaïna com a detonant de la trama, ens acompanyarà un ritme trepidant que ens permetrà descobrir el Barri de la Verneda on viuen famílies mal avingudes, delinqüents, mossos corruptes, aturats i pensionistes que no arriben a final de mes.

Un llibre que porta fins a l'extrem el prototip dels perdedors, Antiherois supervivents i amorals que malgrat tots els seus esforços acaba generant empatia al lector. Delinqüència, drogues, violència, interessos personals, ni nis, policia corrupta, families sense mostres d'afecte.

L'assaig sobre els CIE vol abordar la realitat i història d'aquests centres partint de la mort d'un intern, Idrissa Diallo que serveix per parlar de la política migratòria, de les expulsions exprés i de les lleis que es vulneren en aquestes devolucions en calent d'immigrants o refugiats.

Llibres del Delicte també ha publicat "La mort sense ningú" de Jordi Tiñena, "El Somriure de Darwin" d'Anna Maria Vilallonga o "La Draga" d'esperança Camps.

Llibres, píxels i valors
Más opciones