Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 19 de novembre de 2017 19/11/2017 28:17

Aquest diumenge hem començat parlant d'un clàssic del món de la televisió. Chicho Ibáñez Serrador segueix pensant en nous formats televisius perquè assegura que el treball és la seva vida. La clau de l'èxit és treball, treball i molta molta sort. No es jubila tot i tenir una salut delicada. El que li fa por és el fracàs. Porta a les seves esquenes més de 8.700 hores de televisió des de 1970. Ibáñez Serrador té molt clar que qui deixa que la por s'apoderi de la seva voluntat i s'instal·la en el temor o en l'excessiva prudència, renuncia a demostrar-se a si mateix del que és capaç. Anul·la tot el seu potencial.

Entrevistem a Edita Olaizola que ha coescrit amb Xema Gil de People Plus Profit el llibre "Biomimètica Organitzacional". Deia Albert Einstein que mirar profundament a la natura era la manera d'entendre tot una mica millor. El punt de partida del llibre, editat en format ebook, és observar la natura i copiar els seus èxits. Mirar els exemples que ens aporta per aplicar-los a les organitzacions humanes.

Edita Olaizola és directora de l'Àrea d'Ecosistema Intern de People Plus Profit i experta en gestió de Direccions. El enfocament de què podem aprendre de la natura ja fa temps que ho apliquen enginyers, arquitectes o científics per millorar els seus productes i prestacions (ex. crear teixits per a banyadors que imiten la pell de tauró). Si volem que la nostra organització tingui èxit, estigui sana i no perjudiqui els seus integrants i aconseguir una societat millor només cal que ens fixem amb el que fan les meduses, les formigues o les abelles (la mel pot ser un bon exemple dels valors corporatius).

El llibre està editat per l'Atlantic Internacional University i compta amb un pròleg d'Itamar Rogovsky, un gurú del desenvolupament d'organitzacions. Creativitat, cooperació i respete mutu són les eines per incorporar la biomimètica a la gestió empresarial.

Els equips que estan conformats a nivell intergeneracional (una cosa que aprenem de les meduses) rendeixen més, obtenen millors resultats, incrementen la satisfacció dels treballadors, milloren la reputació corporativa i el clima laboral, reduint les pèrdues degudes a errors. En definitiva el llibre escrit per Edita Olaizola i Xema Gil ens descobreix com seria la teva empresa si el CEO fos la natura.

Llibres, píxels i valors
Más opciones