Llibres, píxels i valors   Llibres, píxels i valors - 29 de març de 2019 29/03/2019 27:26

La que va ser autora de La Lengua de los Dioses, torna amb La Medida de los Héroes, un viatge iniciàtic a través de la mitologia grega i com el viatge dels herois és una metàfora que ens permet enfrontar-nos a les nostres pors. Andrea Marcolongo ens marca els fils invisibles entre el món grec i l'actual. Tornar a la mitologia en ple s.XXI pot ser bo per entendre moltes de les coses que ens passen avui.

Andrea Marcolongo s'embarca amb els argonautes a la recerca del llegendari Velló d'Or. Jasón és només un nen inexpert quan s'embarca a l'Argo i després de sortejar pors, temptacions i trampes durant la navegació, torna com un heroi victoriós acompanyat de la seva estimada Medea. Una novel·la iniciàtica pels joves d'avui, el viatge de l'heroi és la metàfora del destí de cada adolescent, obligat a enfrontar-se a les seves pròpies pors i al món exterior per créixer. Marcolongo ens parla de l'amor i del difícil art de marxar, creuar límits i créixer sense importar l'edat que tinguem.

Entrevistem la nostra prescriptora cultural, Maria Dolors Sàrries, que ha tornat de fer una immersió a París. Ens descobreix tresors que caminen per l'art, la cultura i els barris, carrerons i racons meravellosos de la Ciutat de les Llums. Agafant el fil de la reflexió inicial ens aturem a la mitologia no grega, amb una exposició "Tutankhamon, el tresor del Faraó" a La Villette. Ens fa viatjar a l'Antic Egipte per descobrir dades curioses sobre mitologies i creences egípcies. Per primera vegada es poden gaudir peces que no havien sortit mai d'Egipte. Es pot visitar fins el 15 de setembre i recorre els tresors del faraó egipci, tot celebrant el centenari del descobriment de la tomba reial. Una mostra feta en col·laboració amb el Gran Museu Egipci que obrirà les seves portes el 2022.

Són 150 objectes originals fascinants trobats el 1922 a la tomba del Faraó Tutankhamon. Una exposició itinerant i que fa la seva primera escala europea a París. 50 anys després de l'exposició del Segle que va reunir més d'1 milió de visitants l'any 1967 a la capital francesa. Són objectes personals del jove sobirà que el van acompanyar en els dos móns, la vida i la mort. Les darreres proves d'ADN que es poden gaudir a l'exposició tiren per terra totes les conspiracions al voltant de la seva mort o asssassinat.

La nostra prescriptora cultural, Maria Dolors Sàrries, ens descobreix la importància i gran feina dels Mecenes en el món de l'art, des del matrimoni de danesos Hansen, passant per Jacquemart i André que varen donar un museu sencer a la ciutat de París i que permet gaudir de la seva extraordinària col·lecció privada d'art. A la Foundation Louis Vuitton es pot gaudir fins el mes de juny de la Col·lecció Courtauld. Una gran festa de l'impressionisme que va reunir l'industrial i patró anglès Samuel Courtauld. L'exposició demostra el seu compromís artístic amb més de 100 obres de JMW Turner, Manet, Seurat, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Modigliani, Degàs, Matisse, Monet, Picasso, Toulousse-Lautrec, Vuillard o Van Gogh, entre d'altres. Espectacular i molt recomanable.

Dins el Museu de Montmartre, un dels potencials és descobrir els Jardins Renoir, un enclavament privilegiat entre vinyes que et permet descobrir com es pintaven i guardaven els quadres. També descobrir la interessant figura de Suzanne Valadon, pseudònim de la pintora impressionista francesa Marie-Clémentine Valade. També descobrir la localització on Renoir tenia el seu atelier i com hi han alguns racons que són escenaris de la novel·la "Els amants de la Rambla del Celler" de Víctor Alexandre, editat per Meteora.

Al Museu Maillol hi ha la Colecció d'Emil Bührle, una de les col·leccions privades més prestigioses, exposades per primera vegada a França. Un conjunt d'obres que va reunir aquest fabricant entre 1936 i 1956 a Zuric. I passejant per París, ens aturem a la casa on va viure Vincent Van Gogh amb el seu germà Theo. A l'Atelier des Lumières fan una immersió absoluta a la vida del geni, Vincent Van Gogh, ignorat en vida i que va aconseguir revolucionar la pintura. Una exposició visual i sonora que ocupa tot l'espai, un recorregut per la intensa vida d'aquest turmentat artista que va pintar els darrers anys de la seva vida, més de 2mil quadres. Oberta fins el 31 de desembre, un nou dispositiu ens mostra les obres més cèlebres de l'artista, exposades de manera íntegra i amb comentaris sobre l'obra i el museu on es troba. Imperdible!!!

Llibres, píxels i valors
Más opciones