Llibres, píxels i valors   Llibres, Píxels i Valors 27/12/19 Me cago en Godard. 27/12/2019 28:39

El periodista asturià, Pedro Vallín va deixar la informació cultural per la parlamentària. Com a llegat de la seva trajectòria cultural ha editat Me Cago en Godard, editorial Arpa, un llibre que sosté que el cinema d'autor és carca i el de Hollywood progre. Va escollir Godard pel títol perquè és l'arquetip d'autor, amb totes les connotacions de burgés i classista que hi ha entorn a la figura. Ho és ell i ho és la seva audiència i seguidors. Godard és un senyor que se li va acabar el cinema fa 40 anys però que va a Cannes, presenta un video i diu que el cinema està mort i tothom l'aplaudeix.

Pedro Vallín no arriba a impugnar el cinema d'autor, el que impugna és que el cinema d'autor serveixi com l'única eina per expressar el progressisme. El cinema d'autor és la botiga gourmet. Creu que la cultura no té deures polítics. Dolor y Gloria és la millor pel·lícula d'Almodóvar però la més conservadora. Reivindica el be comú que representa proveir l'espectador de somnis i prodigis. El Irlandés li sembla fascinant, però això no impossibilita altres debats que tenen a veure amb la correcció política.

Entrevistem a Muriel Bourgeois fundadora de MiCuento i Maria Ayguadé, editora del llibre Vola Amunt !!. Una bona optativa per fer un regal personalitzat, prové d'un projecte d'emprenedoria i el llibre que us presentem Vola Amunt !! és un conte on grans dones com Frida Kahlo, Marie Curie o Amelia Earhart escriuen carter personalitzades a qui va dirigit el llibre. Escrits i il·lustrats per dones i tenen el doble objectiu d'empoderar als nens i nenes i homenatjar a referents històrics que han destacat per la seva valentia. Una obra gràfica coral on participen 10 il·lustradores, una per cadascuna de les grans dones de la història amb missives personalitzades pels lectors.

La imaginació és la facultat del descobriment amb Ada Lovelace, matemàtica i escriptora del Regne Unit, considerada la primera programadora de la història. Harriet Tubman és activista política i abolicionista dels EUA que va ser esclava a una plantació de Maryland. Va crear una xarxa de rutes segures recolzades pels abolicionistes. Marie Curie, primera dona premiada amb 2 Nobel, de Física i Química. Teresa Wilms MOntt poetesa i pionera del feminisme llibertari. Qiu Jin, revolucionària, feminista i escriptora, la Guerrera del Llac Mirall, les seves armes eren les paraules, l'educació i l'acció directa.

Muriel Bourgeois també ens recorda la pionera de l'aviació, Amelia Earhart, la reformadora social i pedagoga Savitribai Phule, una dàlit que es va convertir en la primera mestra a la Índia. La pintora Frida Kahlo que va mostrar-nos imatges que parlen amb els ulls i amb l'ànima. També s'adjunta una darrera carta destinada als lectors perquè hi escriguin les seves reflexions. Amb la venda de cada conte, l'editorial MiCuento converteix els infants en protagonistes de les seves històries i fan una aportació econòmica a la ONG Akshy que promou activament l'alfabetització, la independència i la seguretat de les dones a la India.

Muriel Bourgeois i Maria Ayguadé tenen una gran passió: explicar contes i creure en el poder de les històries per fer un món millor. A Vola Amunt!! reten homenatge a les dones, a les artistes, a les oblidades i silenciades que varen tenir coratge, varen cercar la llibertat.

Muriel Bourgeois també ens recorda la pionera de l'aviació, Amelia Earhart, la reformadora social i pedagoga Savitribai Phule, una dàlit que es va convertir en la primera mestra a la Índia. La pintora Frida Kahlo que va mostrar-nos imatges que parlen amb els ulls i amb l'ànima. També s'adjunta una darrera carta destinada als lectors perquè hi escriguin les seves reflexions. Amb la venda de cada conte, l'editorial MiCuento converteix els infants en protagonistes de les seves històries i fan una aportació econòmica a la ONG Akshy que promou activament l'alfabetització, la independència i la seguretat de les dones a la India.

Muriel Bourgeois i Maria Ayguadé tenen una gran passió: explicar contes i creure en el poder de les històries per fer un món millor. A Vola Amunt!! reten homenatge a les dones, a les artistes, a les oblidades i silenciades que varen tenir coratge, varen cercar la llibertat.

Llibres, píxels i valors
Más opciones