En Directe a Ràdio 4   Per i a Deltebre 13/02/2020 54:25

Aquest dijous 13 de febrer en motiu del Dia Mundial de la Ràdio tot l'equip de L'EN DIRECTE A RÀDIO 4 s'ha desplaçat a Deltebre per fer les dues hores de programa en rigorós directe des del territori. L'objectiu del programa: 23 dies després del temporal Glòria hem volgut valorar la situació del Delta i donar veu a un territori que continua sentint-se oblidat i menystingut per les institucions. Exigeixen solucions inmediates per a un Delta de l'Ebre que s'està empetitint ja que fa molts anys que no li arriben els sediments.

L'Olga Rodríguez ha conduït el programa des de la Biblioteca Municipal de Deltebre des d'on ha moderat les tres taules que han estructurat aquest especial. La primera d'alcaldes on també han participat els portaveus de la Taula de Consens pel Delta, una segona més tècnica on hem escoltat a la Plataforma en Defensa de l'Ebre, al Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i a l'IRTA, l'Institut de Recerca i Tecnología Agroalimentàries.

I finalment també hem donat veu a entitats com l'Observatori d'Igualtat de Deltebre, la plataforma Trens Dignes i la Colla Sardanista i de Jota de Deltebre. El programa també ha tingut el punt de vista de l'expert en emergència climàtica Josep Cabayol. La Lorena Amo desplaçada a la zona zero del temporal ha parlat amb l'arrossaire Josué Franch i amb el musclaire Ramón Carles i el Jordi Vila ha fet memòria amb en Juan Navarro, arrossaire de 90 anys que li ha explicat que encara guarda viu el record del temporal del 1943 que es va emportar una bona part dels arrossars. Aleshores el Juan Navarro tenia 14 anys. Un programa especial possible gràcies també a l'assistència tècnica a la unitat de mòbil d'Alejo del Peral, als controls dels estudis centrals, l'Ester Bages i Lluís Vila a la producció.

En Directe a Ràdio 4
Más opciones