Cataluña Informativos   Edició Migdia Catalunya - 25 de març 2016 25/03/2016 49:59

 

Fins les 15h , 2a fase de l'operació sortida de Setmana Santa. La mort d'un motorista aquest matí, eleva a 18 les persones que han perdut la vida a la xarxa viaria catalana en el que duem de Setmana Santa. Trànsit recorda la importancia del cinturó de seguretat , els sistemes de retenció infantil i el casc, però reitera la crida a la prudencia. A migdia ja havien sortit uns 321 mil vehicles , el  78% del total. Segons el Servei Català de Trànsit 400 mil automòbils sortirien entre ahir tarda i avui al matí de Barcelona i l'àrea metropolitana. Les retencions més importants, en direcció muntanya, però també en direcció a la costa.1.900 Mossos d'Esquadra vigilen la xarxa viària, i es faran uns 1.600 controls, sobretot, d'alcoholèmia, droga i velocitat.

12 ferits de l'accident d'autocar continuen ingressats en centres hospitalaris, el més crític, el conductor què continua a l'UCI.

Aquesta setmana s'han fet a Catalunya més de 50 mil contractes de temporada. Suposa un repunt del 10% respecte a l'any passat. Segons els primers càlculs de les agencies de col.locació, les antigues ETTs, enguany la bona ocupacioó hotelera tant a costa com a muntanya ha afavorit els contractes de curta durada.

El Secretari General de la Conferència Episcopal Jose Maria Gil Tamayo, condemna a RNE tots els casos d'abusos que s'han destapat dins l'Església Catòlica en referència a la investigació judicial oberta contra l'ex-professor del Col.legi dels Maristes, JOAQUÍN BENÍTEZ.

La Generalitat treballa en la redacció del pla director urbanístic de la mineria al Bages, una activitat centenària que ocupa a 4 mil persones a la comarca. L'objectiu és regular l'extracció que realitza l'empresa Iberpotash i que aquesta deixi de produir residus en un termini de 20 anys.

La matinada de dissabte a diumenge avançarem els rellotges. A les 2 seran les 3. La modificació horària suposa un estalvi energètic del 5% però també altres beneficis per a la salut.

Cataluña Informativos
Más opciones