Econòmix   Econòmix - 31 de desembre de 2018 31/12/2018 54:37

Avui a l'espai d'Actualitat de l'Econòmix, Pedro Aznar, professor d’Economia d’ESADE Business School, ha comentat les últimes dades de natalitat divulgades per l’Institut Nacional d’Estadística que registren disminucions significatives en el naixement de nadons i un creixement vegetatiu negatiu. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Elisabet Bach, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha explicat que el Mercat Alternatiu Borsari, el MAB, tanca l'any 2018 sent les empreses cotitzades dedicades a l'energia renovable i al medi ambient les grans protagonistes; i ha anunciat la publicació divendres 4 de gener, per part de l’Institut Nacional d’Estadística, dels Índexs de preus d'exportació i importació de productes industrials, referents al mes de novembre de 2018.

A continuació a la Tertúlia, Anna López , directora de Kid’s Cluster, agrupació de més de 60 empreses que col·laboren i innoven per la infància, i Sònia Gimeno, cap d'Àrea de Papereria, Joguines, Manualitats, Tecno i Regal d’ABACUS, han abordat el sector de la joguina i dades de la campanya de Nadal d’enguany, on els catalans es gastaran, de mitjana, 260€ en regals. Una xifra, principalment motivada per les joguines. De fet, durant l’època nadalenca, el sector de la joguina genera fins al 50% del seu negoci. A mitja tertúlia hem presentat l'oferta laboral de l'Econòmix amb Cristina Antequera, directora d'Adecco Distribució a Barcelona. Avui hem proposat feina per treballar com a administratiu en el sector tèxtil.

Després a la secció d'Humor salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha parlat de la llista de morosos d’Hisenda i, en concret, que el Govern de Pedro Sánchez ha anunciat la seva intenció de rebaixar d’un milió a sis-cents mil euros l’import del deute per aparèixer en la mencionada llista. Finalment a Món Pime Enric Rius, CEO de Rius Consultors i assessor fiscal de la CECOT, ha tractat l'estat i reptes de les empreses familiars, on destaca que, segons el darrer Baròmetre Europeu de l’Empresa Familiar, el 67% de les empreses familiars catalanes han ampliat plantilla en els darrers 12 mesos.

Econòmix
Más opciones