Econòmix   Econòmix - 18 de maig de 2018 18/05/2018 55:45

A l'espai d'actualitat econòmica hem parlat del risc de les decisions d'inversió a la borsa que prenen les màquines en lloc de les persones. Als Estats Units entre el 60 i el 70% de les decisions d’invertir en renda variable es prenen per màquines o algoritmes, segons els experts. Per aquest assumpte hem comptat amb Damià Querol, director executiu de l’Institut d’Estudis Financers.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat el sector de la fusta, tot considerant que a Catalunya el 62% del territori és boscós però, d’altra banda el 90% de la fusta utilitzada al principat ve de països nòrdics i d’altres parts d’Espanya. Per aquest temari hem tingut a Salvador Ordóñez, coordinador general del Gremi Fusta i Moble, i Paco Cano, enginyer forestal.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Laura Martín, consultora de l'oficina de GI Group a Amposta, ha plantejat feina per treballar com a operari/a d'additius líquids en una empresa química amb una retribució bruta anual de 18.000€. Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha tractat el cas d’uns pares alliberats de pagar un aval per un crèdit hipotecari del seu fill.

I a Món del Bé Comú, Francesc Colomé, president del consell executiu de la Fundació Catalunya Europa, ens ha explicat la missió de la fundació que passa per portar aquí a casa nostra aquelles bones pràctiques europees en matèria d’economia, benestar, democràcia, societat, cultura i territori.

Econòmix
Más opciones