Econòmix   Econòmix - 9 de setembre de 2019 09/09/2019 55:18

Avui a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Josep Lladós, professor d'Economia i director del doctorat en ADE de la Universitat Oberta de Catalunya, per tractar la situació del sector de l'automoció que durant aquest any està tenint una caiguda de les vendes de cotxes, agreujada el passat mes d'agost. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra, ha difós que dimarts 10 de setembre l'European Institute of Technology de Barcelona (Epitech) organitza una Jornada de portes obertes per parlar dels seus programes d'Informàtica i Coding Academy; ha anunciat que dijous 12 de setembre l'INE publica l'Estadística de Transmissions de Drets de la Propietat referent al passat mes de juliol; i ha divulgat que divendres 13 de setembre la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitza el taller "Treure partit a Linkedin" ara que ens enfrontem a un nou perfil de client digital.

A continuació, a la Tertúlia, Ricard Agustín, director de Family Business Solutions, i Frederic Delmàs,  conseller delegat i un dels tres germans-socis de l’empresa familiar Tubs de precisió Delmàs, han analitzat el relleu generacional a l'empresa familiar. A mitja tertúlia hem presentat l'oferta laboral de l'Econòmix amb Borja Fornaguera, senior business development consultant d’Experis ManpowerGroup. Avui hem proposat feina per treballar com a responsable de compres i logística en una empresa familiar catalana amb un retribució bruta anual entre els 35.000 i els 40.000€.

Després, a la secció d'Humor Salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ens ha parlat de la Securities and Exchange Commission (SEC); l’agència que regula la indústria dels valors financers, les borses i els mercats financers en general als Estats Units; per explicar-nos que la SEC ha pagat, des de l’any 2012, 387 milions d’euros a xivatos per denunciar irregularitats d’empreses cotitzades. Finalment, a Territori Autònom, Fermí Estivill, director General de Printmakers, ens ha donat a conèixer l'activitat del seu negoci com a empresari autònom, com ha superat les problemàtiques i quins són els seus reptes de futur.

Econòmix
Más opciones