Econòmix   Econòmix - 11 de novembre de 2019 11/11/2019 55:03

Avui a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Joan B. Casas, president de la Fundació Caixa Sabadell i ex-degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, per tractar la crisi industrial que viu la zona euro amb disminucions del PMI Manufacturer a Alemanya, Itàlia i Espanya, entre d'altres països. Tot seguit, a l'Agenda econòmica, Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra, ha difós que demà dimarts 12 de novembre l'INE publicarà l'Estadística de Transmissions de Drets de la Propietat; ha anunciat que dijous 14 de novembre la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya iniciarà el curs "Noves eines de gestió. Del negoci a l'empresa"; i ha divulgat que la patronal Foment del Treball organitzarà la jornada "El mercat de la República Txeca, una oportunitat per les empreses catalanes" també dijous 14 de novembre.

A continuació, a la Tertúlia; Mònica Pérez, responsable de Salut Laboral de CCOO de Catalunya, i Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya, tot comptant amb declaracions d'Elena de la Campa, directora de Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva de PIMEC, han analitzat l'absentisme laboral en general i han repassat l'aval del Tribunal Constitucional perquè les empreses puguin acomiadar els treballadors que faltin de manera intermitent a la feina, tot i tenir justificació mèdica. Perquè es pugui dur a terme l’extinció del contracte, el treballador haurà d’haver faltat almenys un 20% de les jornades laborals durant dos mesos seguits, és a dir, haver faltat a la feina nou dies de quaranta. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Indry Canchila, sòcia de la consultora de RRHH ICSA Grupo. Avui la feina que hem proposat és per treballar com a director comercial i de comunicació i màrqueting amb un sou brut anual d'uns 70.000€.

Després a la secció d'Humor salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ens ha parlat de la sentència del Tribunal Suprem conforme anul·la, per abusiva, la comissió de 30€ que Kutxabank cobrava automàticament als seus clients per cada descobert. I finalment, a l'espai Territori autònom, Jaume Quibus, autònom, actuari i economista de professió i soci fundador de la societat actuarial Quibus, ens ha explicat en què consisteix la feina d’un actuari i quines són les tasques que desenvolupa alhora de donar a conèixer les dificultats com autònom que ha superat i els seus reptes de futur.

Econòmix
Más opciones