Econòmix   Econòmix - 27 d'octubre de 2017 27/10/2017 56:13

Avui, a l'espai d'actualitat, hem comentat l'augment de la recaptació per part de l'Agència Tributària de Catalunya durant els nou primers mesos de l'any. Hem destacat que l'increment està relacionat principalment per les liquidacions de l'impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats que han crescut per sobre del 26% fruit de l'activació de la compravenda immobiliària. Per aquest assumpte hem comptat amb Nacho Cornet, economista, advocat i president dels Fiscalistes del Col·legi d'Economistes de Catalunya, que ha emfatitzat que la situació de crisi política a Catalunya pot afectar directament a la recaptació tributària tot provocant una disminució de la mateixa.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat la importància de disposar de valors a l'empresa i com l'aplicació d'aquests tenen una repercussió en positiu sobre els beneficis empresarials. Hem desgranat els valors principals, des de l'ètica a la conciliació entre la vida particular i professional tot passant per la cura del medi ambient, la igualtat de gènere, la sensibilitat per les persones amb discapacitat i la formació continuada. En definitiva, hem subratllat la rellevància de la humanització de les organitzacions. Per aquest temari ens han acompanyat Lluís Viguera, gerent institucional de la patronal PIMEC, i José María Torres, president executiu del grup Numintec.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Verònica Cabezas, directora de comptes de Gi Group a Granollers, ha proposat feina per treballar com a operari del metall en una empresa ubicada al Vallès Oriental amb un sou brut anual de 18.956€. Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ens ha parlat de tresors donant resposta a una pregunta: si ens trobem un tresor ens el podem quedar?

I a Món DEL BÉ COMÚ, Luis Miguel Luna, director de Comunicació i secretari de presidència de Càritas a Catalunya, ens ha explicat l'estat de la lluita contra la pobresa tot divulgant que la millora dels indicadors macroeconòmics no es reflecteixen en la disminució de la desigualtat i la precarietat laboral. En la Memòria Anual 2016 de Caritas es reflecteix que l'entitat va atendre 360.604 persones, el que implica un 4,7% més respecte a l'any 2015.

Econòmix
Más opciones