Econòmix   Econòmix - 2 de setembre de 2019 02/09/2019 54:21

Avui endeguem la 6a temporada de l'Econòmix! i a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Robert Tornabell, professor del Departament d’Economia, Finances i Comptabilitat d’ESADE, per tractar la possible recessió econòmica que es posiciona en l’horitzó, tancant el PIB alemany i britànic del 2n trimestre de l’any en negatiu, i els seus efectes sobre l'economia espanyola. Tot seguit, a l'Agenda econòmica, Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra,  ha difós que dijous 5 de setembre la seu de Lleida del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà el curs: "Economistes i auditors davant les darreres consultes del BOICAC i altres normes d'interès"; ha anunciat que divendres 6 de setembre l'INE publicarà l'Estadística d'Execucions Hipotecàries referent al 2n trimestre d'aquest any; i ha divulgat que des de dissabte 7 de setembre i fins a dimarts 10, Fira de Barcelona en el seu recinte de Gran Via, acollirà el Congrés Mundial de Càncer de Pulmó 2019 amb la participació de les principals indústries farmacèutiques.

A continuació, a la Tertúlia, el Dr. Joan Ribas, màster en economia i professor a l'ESCI de la Universitat Pompeu Fabra, i el Dr. Ramon Noguera i Hancock, director acadèmic d'EADA Business School,  han analitzar la guerra comercial entre els Estats Units i Xina i els seus efectes sobre altres països, tot divulgant les amenaces i oportunitats de la situació. A mitja tertúlia hem presentat l'oferta laboral de l'Econòmix amb Laura Martín, consultora de Gi Group. Avui hem proposat feina per treballar com a responsable de Prevenció de Riscos Laborals en una empresa ubicada a Amposta amb una sou brut anual de 25.000€

Després a la secció d'Humor salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ens ha parlat del cas d’un home britànic que ha demandat la seva dona perquè li torni tot el diner gastat en el seu fill de 8 anys al descobrir que no és el pare biològic. I finalment, hem encetat la nova secció Territori autònom amb Miquel Camps, president d'Autònoms PIMEC, que ens ha fet un perfil del treballador autònom, ens ha explicat les amenaces a les que s'enfronten els autònoms i ens ha donat la seva opinió en referència a l'efectivitat de la Llei 6/2017 de reformes urgents del treballador autònom.

Econòmix
Más opciones