Econòmix   Econòmix - 23 de setembre de 2019 23/09/2019 54:58

Avui a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Pedro Aznar, professor d’Economia d’ESADE i acadèmic de la Reial Acadèmia Europea de Doctors, per parlar de la difícil situació que viuen els menors de 30 anys per trobar una oportunitat laboral. Segons un estudi del Banc d’Espanya, actualment la taxa d’activitat d'aquests joves és del 53% quan havia arribat a ser del 70% abans de la crisi econòmica. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra, ha difós que dijous 26 de setembre l'Institut Nacional d'Estadística publicarà l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial referent al mes de juliol passat; ha anunciat que divendres 27 de setembre la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà el curs "Possibilitats i vies de reclamació de la plusvàlua municipal"; i ha divulgat que des d'aquest divendres dia 27 i fins a dilluns 30 de setembre, Fira de Barcelona, en el seu recinte de Montjuïc, acollirà ExpoHogar-BCN Joya, el Saló Internacional del Regal, Decoració, Bijuteria, Complements de moda, Joieria i Rellotgeria.

A continuació a la Tertúlia, Jordi Solé. director d'operacions d'Ecrowd i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i Enric Rius, portaveu fiscal de CECOT i assessor d’empreses, han analitzat les oportunitats de finançament de les Petites i mitjanes empreses, tot destacant que les pimes encara tenen una cultura bancària molt arrelada, però que el crowdlending implica una opció clara per diversificar el finançament. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix de la mà d'Arantxa Pi, On site manager d'Adecco. Avui hem proposat feina per treballar com a assessor/a comercial en una empresa del sector financer amb un sou brut de 9,72€ l'hora.

Després a la secció Humor salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ha tractat l’incompliment de pagar les pensions a favor dels fills per part de pares i mares separats, que pot ser delicte i podria implicar presó perquè està tipificat en el Codi Penal. I finalment a Territori Autònom, Xavier Pujol, membre de la Junta Directiva d’Autònoms PIMEC i Soci-director d’Advanto, ens ha donat a conèixer la seva aposta pels serveis digitals i ens ha explicat com van aguantar el període dur de la crisi econòmica (2009-2013) i quins són els seus reptes de futur.

Econòmix
Más opciones