Econòmix   Econòmix - 4 de març de 2019 04/03/2019 55:31

Avui a l'espai d'Actualitat de l'Econòmix, Antoni Cañete, president de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat (PMcM), ha comentat l’augment registrat en els terminis mitjana de pagament, tant pel que fa al sector públic com al privat, durant l’any 2018 tot considerant el darrer informe de la PMcM. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Elisabet Bach, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha difós que dimarts 5 de març la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà una sessió temàtica sobre ''Fiscalitat de les inversions en Startups''; ha anunciat que dijous 7 de març l’INE publicarà l'Estadística d'Execucions Hipotecàries referent al 4t trimestre de 2018; i ha divulgat que també dijous 7 de març Foment del Treball té planificada una taula rodona sobre "La dona emprenedora i la internacionalització", un temari d’antesala pel Dia Internacional de les dones el 8 de març.

A continuació a la Tertúlia, Manel Torrent, Director de l'Institut Català de l'Energia, i Daniel Suárez, Investigador del Departament de Física de la Universitat Politècnica de Catalunya, han analitzat l’energia nuclear a Catalunya, la seva previsió d'apagada i la transició energètica que suposarà cap a les renovables. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Josep Grimal, consultor de Manpower. Avui hem proposat feina per treballar com a electromecànic a una empresa ubicada a Celrà (Girona) amb un sou brut anual de 25.000€.

Després a la secció Humor salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha parlat d'una dada alertant: Espanya té la meitat de jutges i fiscals i el doble d'advocats que la mitjana europea, segons el quadre d'Indicadors 2018 de la Comissió Europea. I finalment a Món immobiliari, Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, ha tractat les últimes mesures preses pel govern espanyol en matèria de lloguer. Divendres 1 de març el Consell de Ministres va aprovar un reial decret llei on s’estableix, entre d'altres assumptes, un màxim d’increment anual en les rendes de lloguer tot considerant l’IPC i amplia la duració dels contractes fins als 5 anys en el cas de l'habitatge particular i de 7 anys per les empreses.

Econòmix
Más opciones