Econòmix   Econòmix - 25 de febrer de 2019 25/02/2019 55:17

Avui a l'espai d'Actualitat de l'Econòmix, Jacint Soler, economista portaveu de la patronal PIMEC, ha comentat el que necessiten les pensions per mantenir-se en el temps i la potencial introducció del denominats comptes nocionals individuals, perquè segons càlculs del BBVA Research a l’any 2050 existiran 15 milions de pensionistes a l’Estat espanyol i es requeriran 10 milions de noves persones que cotitzin a la Seguretat Social. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Elisabet Bach, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha difós que Fira Barcelona acollirà des de dilluns 25 de febrer i fins a dijous dia 28, el Mobile World Congress; ha anunciat que dimarts 19 de febrer la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà la Conferència-Debat: ''Turisme i Comerç: els grans reptes per a l'economia urbana del segle XXI''; i ha divulgat que divendres 1 de març de febrer l'Institut Nacional d’Estadística publicarà l'Enquesta de despesa turística EGATUR corresponent al mes de desembre de 2018.

A continuació a la Tertúlia, Nacho Cornet, economista, advocat i president dels Fiscalistes del Col·legi d’Economistes de Catalunya, i Maria Palacio, advocada i portaveu del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, han analitzat els impostos especials com ara el del tabac o el de les begudes ensucrades aplicats a casa nostra i els seus efectes sobre el consum i les empreses, alhora de respondre pels nivells de pressió fiscal en els que vivim actualment. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Alexandra Soler del Coll, consultora de Randstad. Avui hem proposat feina per treballar com a operari de producció en una empresa industrial ubicada a Castellar del Vallès amb un sou brut anual de 19.000€ més avantatges.

Després a la secció Humor salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha parlat del cold wallet o moneder fred que funciona de magatzem de criptomonedes en un dispositiu que pot ser un PC o un disc dur però sense connexió a internet per evitar així l’accés de ciberdelinqüents. I finalment a Món Pime, Ricard Agustín, fundador de Family Business Solutions i consultor d'empreses familiars, ha tractat la modificació de l’article 348 bis de la Llei de Societats de Capital que pretén evitar posar en risc l’estabilitat financera de les Pimes familiars.

Econòmix
Más opciones