Econòmix   Econòmix - 7 de juliol de 2017 07/07/2017 56:31

Avui a l'Econòmix, a l'espai d'actualitat, hem tractat les xifres d'atur registrades al mes de juny i conegudes aquesta setmana, on Catalunya és la Comunitat Autònoma que lidera la disminució del número de persones aturades amb un decrement de 18.102 individus desocupats. A més a més, hem abordat la necessitat de revertir l'elevat índex d'atur juvenil amb responsabilitat i sostenibilitat tot trencant la situació de precarietat que viu el mercat de treball. Aquest assumpte l'hem comentat amb Ricard Bellera, secretari de Treball, Economia i Estudis de CCOO a Catalunya.

A continuació, a la tertúlia, hem parlat de l'economia col·laborativa fent un exercici de definició i descripció del seu àmbit d'actuació tot explicant la relació amb l'economia circular i la cooperativista. Alhora hem explicat el reptes de l'economia col·laborativa on destaca la seva regulació per evitar situacions de controvèrsia com el fet de perjudicar les condicions laborals o la manca de fiscalitat. Finalment, hem exposat el canvi de tendència en l'economia i la societat del que significa compartir, un canvi que esdevé total. Per aquest temari hem comptat amb Daniel Serra, catedràtic d'Economia de l'Empresa de la Universitat Pompeu Fabra i degà de la Barcelona School of Management, i Elisabet Roselló, investigadora del grup digital Dimmons del Centre de Recerca de la Universitat Oberta de Catalunya.

A l'oferta laboral de l'Econòmix hem proposat una posició de planificador de logística per treballar en una empresa del sector de l'automoció amb un sou brut anual de 27.000€. Els oients interessats podeu enviar un mail a granollers@gigroup.com.

I a Món IMMOBILIARI, Rosa Mari Peris, responsable del Servei Jurídic de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, ens ha explicat les problemàtiques més habituals que pateixen els propietaris que decideixen llogar els seus habitatges, tot destacant com a problema molt greu l'ocupació il·legal alhora també que el relloguer de pisos a turistes o els impagaments.

Econòmix
Más opciones