Econòmix   Econòmix - 13 d'octubre de 2017 13/10/2017 54:42

Avui, a l'espai d'actualitat, hem comentat la contribució a l'economia conductual del recent Premi Nobel d'Economia, el nord-americà Richard Thaler, qui destaca que el ser humà no és racional en la presa de decisions relacionades amb el diner. Per aquest assumpte hem comptat amb l'opinió d'Anton Gasol, doctor en Economia i interventor de la Comissió Gestora del Col·legi d'Economistes de Catalunya.

A continuació, a la tertúlia, hem abordat el concepte del vehicle ecològic que és aquell que és respectuós amb el medi ambient, és eficient en el consum energètic i no contamina acústicament. Hem parlat dels cotxes elèctric i a gas destacant les seves fortaleses però també relacionant les seves febleses emfatitzant que la societat actual necessita d'un nou model de mobilitat. Per aquest temari ens han acompanyat Oriol Gallemí, professor del departament d'Enginyeria Elèctrica de la Universitat Politècnica de Catalunya, i Patrick Renau, president de Volt-Tour, associació que pretén promocionar, divulgar i fomentar la investigació i el desenvolupament del vehicle elèctric.

A l'oferta laboral de l'Econòmix, Raquel Izquierdo, directora de Servei d'Adecco a Catalunya, ha proposat feina per treballar com a gestor de banca amb un sou brut de 9,37€/hora. Després, a la secció Humor Salmó, l'expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ens ha parlat de l'alta morositat que pateixen les comunitats de propietaris. Per què sabíeu que els morosos tenen deutes amb aquestes comunitats per valor de 1.666 milions d'euros?

I a Món FISCAL, Lluís Alonso, advocat i catedràtic de Dret Financer i Tributari de la Universitat de Barcelona, ens ha explicat com la legislació fiscal vigent a l'Estat espanyol perjudica els interessos de l'esportista professional tot plantejant la necessitat d'elaborar un llibre blanc sobre la fiscalitat dels esportistes.

Econòmix
Más opciones