Econòmix   Econòmix - 21 d'octubre de 2019 21/10/2019 55:04

Avui a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Francesc Granell, catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona, acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres i creu Sant Jordi, per tractar el Premi Nobel d’Economia 2019, que reconeix la investigació per alleugerar la pobresa global. Actualment tenim 700 milions de persones que viuen en extrema pobresa al món. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra, ha difós que dimecres 23 i dijous 24 d'octubre tindrà lloc al Palau de Congressos de Barcelona, dins del recinte de FIRA 1 de Montjuïc, COSMEtorium, l'esdeveniment creat per la Societat Espanyola de Químics Cosmètics; ha anunciat que dijous 24 d'octubre l'Institut Nacional d'Estadística publicarà l'Enquesta de Població Activa (EPA) corresponent al tercer trimestre; ha divulgat que divendres 25 d'octubre el Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà la edició número 24 de la Jornada dels Economistes sota el titular "Economia digital i sostenibilitat".

A continuació, a la Tertúlia, Marc Puig, publicitari expert en campanyes polítiques i que ha estat director de Comunicació i Màrqueting de l’Ajuntament de Barcelona, i Alberto Fernández Díaz, advocat i que ha estat candidat per presidir la Generalitat de Catalunya i cap de llista a les eleccions municipals de Barcelona, han analitzat la comunicació política i electoral, tot considerant que el proper 10 de novembre se celebraran uns nous comicis que hauran de tornar a posar en marxa tota la maquinària comunicativa i on l'estratègia digital esdevé un autèntic fenomen tacat per les fake news. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Cristina Antequera, directora d'Adecco Distribució a Catalunya. Avui hem proposat feina per treballar com a venedors/es en el sector de la construcció amb un sou brut anual entre els 14.000 i 19.000€, més comissions per vendes.

Després a la secció d'Humor Salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ens ha parlat d’una decisió sorprenent que ha pres l’Administració xilena, concretament el Ministeri d’Hisenda del país llatinoamericà: condonar deutes tributaris de més de 700.000 contribuents. I finalment a Territori Autònom, Miquel Camps, president d’Autònoms PIMEC, ha explicat l'objectiu de la 1a Nit dels Autònoms de Catalunya i els projectes reconeguts que han estat desenvolupats per treballadors autònoms.

Econòmix
Más opciones