Econòmix   Econòmix-10 de desembre de 2018 10/12/2018 55:43

Avui a l'Actualitat de l'Econòmix, en Carles Moslares, degà de l’IQS Business School, ha comentat les conseqüències de l’alça del salari mínim interprofessional fins els 900€ mensuals de cara a l’any 2019. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Elisabet Bach, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha anunciat que l'Institut Nacional Estadística publicarà aquest dimecres 12 de desembre l'Estadística de Transmissions de Drets de la Propietat referent al mes d'octubre passat; ha explicat que la patronal Foment del Treball coordinarà aquest dijous 13 de desembre un debat laboral sobre "Els nous models d'ocupació de les plataformes digitals"; i ha divulgat que divendres 14 de desembre la seu de Girona del Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzarà la setzena Jornada Concursal.

A continuació a la Tertúlia, Joan Torras, president de la comissió de la Funció directiva de l’Associació Espanyola de Directius (AED), i Xavier Mir, professor d’ESADE Business School i coautor de l’informe “La professió directiva: reflexions i experiències per a una carrera de fons”, han abordat la funció directiva, les seves principals qualitats i els seus reptes. A mitja tertúlia hem presentat l'oferta laboral de l'Econòmix amb Lorena Feliu, consultora de Randstad, tot proposant feina per treballar com a operari/a en el sector del metall amb un sou brut mensual entre els 1.350€ i els 1.450€.

Després a la secció d'Humor Salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha tractat una situació curiosa: un treballador que es queda dormit conduint un cotxe de l’empresa provocant un accident no pot considerar-se en sí mateix un acte imprudent i no és motiu d’acomiadament. I finalment a Món Immobiliari, Òscar Gorgues, gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, ens ha parlat de l’estat de les hipoteques segons les darreres dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística. La signatura de noves hipoteques per a la compra d’habitatges va créixer un 4% al mes de setembre d’enguany respecte el 2017, percentatge que es tradueix amb la formalització de més de 5.200 hipoteques durant el novè mes de l’any a Catalunya.

Econòmix
Más opciones