Econòmix   Econòmix - 28 d'octubre de 2019 28/10/2019 55:41

Avui a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Oriol Amat, degà i professor d’Economia Financera i Comptabilitat de la Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra, per tractar l’alarmant polarització en la distribució de la riquesa al món. El darrer informe “Global Wealth Report”, que elabora l’entitat financera Credit Suisse, conclou que el 45% de la riquesa mundial es troba en possessió de l’1% dels més rics. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra, ha difós que de dimarts dia 29 i fins a dijous 31 d'octubre Fira de Barcelona, en el seu recinte Gran Via, acollirà l'IOT Solutions World Congress sota el lema "Digitalitzant les indústries”; ha anunciat que dimecres 30 d'octubre la seu a Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà el curs: "Com incrementar la recomanació dels nostres clients a través de l'experiència de client i el màrqueting"; i ha divulgat que Dijous 31 d'octubre l'Institut Nacional d'Estadística publicarà l'Enquesta d'Ocupació en Allotjaments Turístics i Preus (EOAT).

A continuació a la Tertúlia, Pere Soria, responsable de l'àrea estratègica d'energies renovables i autoconsum del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, i Roberto Villafafila, Investigador del centre tecnològic CITCEA a la Universitat Politècnica de Catalunya, han analitzat l'autoconsum energètic i l'estalvi en la factura de la llum. Segons l’Agència Internacional de l’Energia, en els propers 5 anys gairebé 100 milions de famílies de tot el món tindran plaques solars en els seu domicili. Situació que suposarà un creixement del 60% de les energies verdes. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Cisco Luque, consultor de Gi Group a Martorell. Avui hem proposat feina per treballar com a repartidor per la zona del Baix Llobregat en una empresa del sector transport, amb un sou brut anual entre els 18.000 i 19.000€.

Després a la secció d'Humor Salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ens ha parlat de la multa de 12.000€ que ha imposat l’Agència Espanyola de Protecció de Dades a una empresa per utilitzar un vídeo per sancionar un treballador. I finalment a Territori Autònom, Marta González, autònoma i doctora en comunicació i ciències socials i propietària de Marconta Comunicació, ens ha explicat com va sorgir la idea de fer-se emprenedora i muntar el seu propi negoci, tot havent estat en importants multinacionals, les dificultats que ha tingut que superar com autònoma i els seus reptes de futur.

Econòmix
Más opciones