• Radio
  • Ràdio 4
  • Econòmix
  • Econòmix - 'Atur juvenil: una problemàtica estructural que cal revertir!' amb Irene Ortiz i Elena Ferrero

Econòmix Ràdio 4

Econòmix

Dilluns de 21.00 a 22.00 hores. Diumenge de 23.00 a 24.00 hores

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Econòmix - 7 d'octubre de 2019

Econòmix - 'Atur juvenil: una problemàtica estructural que cal revertir!' amb Irene Ortiz i Elena Ferrero

07 oct. 2019

 

Avui a l'espai d'Actualitat hem comptat amb Joan Tugores, catedràtic i doctor en Ciències Econòmiques de la Universitat de Barcelona, per tractar les darreres dades del Producte Interior Brut i reflexionar sobre la possible inestabilitat econòmica que pot haver aquesta tardor. Tot seguit a l'Agenda econòmica, Ester Oliveras, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya i Professora de la Universitat Pompeu Fabra, ha difós que des d’aquest dimecres dia 9 i fins a diumenge 13 d'octubre Fira de Barcelona acollirà en el Port Vell el Saló Nàutic; ha anunciat que dijous 10 d'octubre la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà la taula rodona ''Què significa Big Data per a la sostenibilitat?''; i ha divulgat que divendres 11 d'octubre l'Institut Nacional d'Estadística publicarà els Indicadors de confiança empresarial.

A continuació a la Tertúlia, Irene Ortiz, coordinadora d'Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya, i Elena Ferrero, portaveu d’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, han analitzat l'atur juvenil i les oportunitats que tenen els joves per trobar feina. Segons un informe de l’OCDE, Espanya va tancar el 2018 amb una taxa d’atur juvenil del 32,6% i, en particular, a Catalunya es va situar en el 29%. A mitja tertúlia hem presentat l'Oferta laboral de l'Econòmix amb Pol Tamarit, senior business development consultant d’Experis Manpower Group. Avui hem proposat feina per treballar com a gestor de serveis i/o contractes de manteniment industrial amb un sou brut anual d'entre els 35.000 i 45.000€.

Després a la secció d'Humor salmó, l’expert en finances operatives i escriptor Pere Brachfield ens ha parlat de la condemna que el sistema judicial Japonès, en concret del Districte d’Osaka, ha imposat a un periodista per re-tuitejar un missatge difamatori d’un ex-governador. I finalment a Territori autònom, Carme Garcia, vicepresidenta d’Autònoms PIMEC i responsable de la divisió econòmica i financera de FJM Advocats, ens ha donat a conèixer el seu salt de l'àmbit públic al privat, les dificultats que viuen avui dia els autònoms i quines previsions en positiu té per aquest col·lectiu.

veure més sobre "Econòmix - 'Atur juvenil: una problemàtica estructural que cal revertir!' amb Irene Ortiz i Elena Ferrero" veure menys sobre "Econòmix - 'Atur juvenil: una problemàtica estructural que cal revertir!' amb Irene Ortiz i Elena Ferrero"

Els últims 223 programes de Econòmix

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios

L'administrador de la pàgina ha decidit no mostrar els comentaris d'aquest contingut en compliment de les Normes de participació

comentarios.nopermitidos