Econòmix   Econòmix - 11 de febrer de 2019 11/02/2019 55:43

Avui a l'espai d'Actualitat de l'Econòmix, Albert Guivernau, professor d’Empresa i Economia de la Universitat Abat Oliba CEU, ha parlat de la supervivència de les startups, tot destacant que el 90% desapareix en el seu quart any de vida, segons es desprén d'una jornada de l'Observatori Funcas de l'Empresa i la Indústria. Tot seguit a l'Agenda Econòmica, Elisabet Bach, vocal de la Junta de Govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha difós que l'INE publicarà dimarts 12 de febrer l'Estadística de Transmissions de Drets de la Propietat referent al mes de desembre passat, tot tancant l'any 2018; ha anunciat que la seu de Barcelona del Col·legi d'Economistes de Catalunya organitzarà dijous 14 de febrer la conferència "El factor empresarial i la creació de riquesa. Les claus d'una llarga trajectòria a partir del paradigma Escofet''; i ha divulgat que divendres 15 de febrer la patronal PIMEC organitzarà la jornada sota el títol: "I després del Brexit, què? Impacte i oportunitats per a les pimes".

A continuació a la Tertúlia, Carme Garcia, vicepresidenta d’Autònoms PIMEC, i Jaume Quibus, economista i actuari, han analitzat la situació dels autònoms a casa nostra. Catalunya va tancar l’any 2018 amb més de 550.000 treballadors autònoms, el que suposa un increment del 0,9% respecte el 2017. El sector afronta aquest nou exercici amb millores substancials, però també amb una motxilla plena de reivindicacions històriques i un dubte recurrent: tenim falsos autònoms? A mitja tertúlia hem presentat l'oferta laboral de l'Econòmix amb Toni Gallego, consultor de Manpower España. Avui hem proposat feina per treballar com a preparador de comandes per una empresa del sector logístic.

Després a la secció Humor salmó, l’expert en la gestió del crèdit i la morositat Pere Brachfield ha tractat els milions de les antigues pessetes que encara conserven els ciutadans. En concret 270.377 milions de pessetes, que equivalen a 1.625 milions d’euros. I finalment a Món Digital, Josep Lluís de la Rosa, director del Màster “Smart Cities” de la Universitat de Girona i coordinador del grup de treball sobre Blockchain del Clúster Digital de Catalunya, ens ha explicat el que és el Blockchain i la seva aplicació en el sector industrial.

Econòmix
Más opciones