Confidències   Entrevista a Susana Koska 01/06/2014 54:48

Susana Koska acaba de superar un càncer de mama i ha vessat tot el dolor i tota la ràbia que li ha provocat la malaltia en un llibre, una mena de manual de supervivència, titolat "Tópico de Cáncer". Allà explica la seva experiència amb aquest monstre, aquesta "rata" --diu ella-- que s'instal.la al nostre cos i ens canvia la vida. "Això és un viatge i no s'hi torna com es va començar" --assegura-- "tot canvia, després de lluitar amb un drac, no ets la mateixa". 

Susana ha escrit el llibre per desfogar-se i "sortir de l'armari del càncer", i també per servir d'ajuda a altres persones que es troben en la mateixa situació, "cremant a  l'infern". Encara que en aquest cas, --diu-- "mal de muchas, desconsuelo de todas". Susana recomana a les seves companyes de viatge que es cuidin molt be, perquè no es pot deixar la curació només en mans de la Medecina: "cal ser responsable com a pacient" --apunta-- "perquè la malaltia és fruït d'alguna cosa que va malament i que hem de canviar". 

Susana Koska confessa que ha tornat d'aquest viatge, d'aquesta "odissea", més alegre i optimista: "tot passa".... "hem de saber convertir les llimones en llimonades". 

Confidències
Más opciones