Confidències   Entrevista a Santiago Vidal 08/06/2014 59:03

El magistrat Santiago Vidal, que s'enfronta a una acció disciplinària del Poder Judicial per participar en l'elaboració d'un esborrany de Constitució d'una hipotètica República catalana, justifica la seva participació per tractar-se d'una activitat estrictament tècnico-jurídica, sense cap mena de vinculació a cap partit ni institució política, que no interfereix la seva dedicació professional.

Vidal té clar que mai no es dedicarà a la política, perquè perdria la seva independència, essencial en la feina de jutge. Carrega contra els "jutges estrella"; diu que acaben estrellats i "entre estrella i estrellat, només hi ha una diferència: la "T" de tonto". 

El magistrat de l'Audiència de Barcelona defensa i practica una Justícia de proximitat, propera a la gent, i critica l'endogàmia i l'aïllament de la societat de molts jutges.

Sobre la lentitud de la Justícia, assegura que als Governs els interessa que sigui així. Es queixa també de les intromissions del poder executiu en el judicial i de la manca de recursos amb què treballen els jutges.  I ens confessa: la Justícia no és igual per a tothom.

Confidències
Más opciones