Confidències   Confidències 5 abril 2019 - Eudald Carbonell 05/04/2019 30:06

De ben petit, l’Eudald Carbonell va començar una colecció de fòssils, que marcaria la seva vida. Es va convertir en arqueòleg, antropòleg i un reconegut investigador de la nostra espècie, l’”Homo Sapiens”, i de l’evolució humana. Es defineix com a “evolucionista radical, agnòstic i ateu”. Un “descregut conscient” que assegura que és precisament la consciència crítica la que ens converteix en humans.

“El que m’interessa—diu-- és l’ésser humà en el seu conjunt evolutiu. Penso que el passat, el present i el futur és una mateixa dimensió. El coneixement del passat em va fer molt conscient del present, i ara és el futur el que m’interessa conèixer com a espècie”.

Davant la sisena extinció a què s’enfronta la humanitat, Carbonell afirma que “Ja estem col·lapsant. L’espècie humana s’ha d’adaptar a una altra forma de viure i pensar: un canvi econòmic, social i psicològic. El sistema capitalista és molt antic i està caduc”.

Davant l’emergència del Canvi Climàtic, assenyala que “és una cosa natural, que sempre n’hi ha hagut. Fa que s’hagi de canviar la forma d’adaptació al planeta que tenim els humans”.

“Hi ha científics que diuen que l’espècie humana es pot extingir. De fet, totes les espècies del planeta s’han extingit. Jo sóc optimista en aquest sentit i pensó que el que farà la nostra espècies és generar-ne d’altres. Estic convençut que d’aquí 200 anys hi haurà 4 ó 5 espècies humanes i aquesta diversitat ens salvarà de l’extinció”.

Ens cal consciència d’espècie –diu l’antropòleg-- i combatre les desigualtats socials. “El que hauríem de ser és competents, no competitius”.

Confidències
Más opciones