Confidències   Entrevista a Bonaventura Clotet 22/06/2014 58:41

El Dr. Bonaventura Clotet, director de l'Institut d'Investigació de la Sida IrsiCaixa a l'Hospital Trias i Pujol de Badalona i codirector del projecte HIVACAT, amb el doctor Josep Mª Gatell, per trobar una vacuna contra la Sida, ens explica que ja s'ha desenvolupat una vacuna terapèutica per tractar les persones infectades, que es podrà experimentar en adults ben aviat, i ara es tracta d'aconseguir una vacuna preventiva. 

El problema és econòmic: falten diners per poder continuar investigant. El Dr. Clotet, un dels investigadors en Sida més reconeguts del món, reivindica el talent que hi ha a casa nostra, però lamenta la falta de sensibilitat envers la Ciència, que obliga els científics a marxar fóra. Per a Clotet, "és una pena, perquè la Recerca és riquesa per a un país i ens ajudaria a sortir de la crisi". A banda de la importància de la recerca a nivell humà, perquè "cada dia, MIL nens s'infecten de Sida al món". Una malaltia que no entèn d'edat, condició social ni sexual, malgrat els estigmes. 

Tot i que la Sida s'ha aconseguit cronificar, Bonaventura Clotet ens recorda la necessitat de no baixar la guàrdia en la prevenció, bàsicament amb la utilització del preservatiu en les relacions sexuals. 

El Dr. Clotet, que malhauradament ha vist tanta mort, reivindica la vida: gaudir-ne intentant fer el que t'agrada i cuidar la nostra flora instestinal, perquè és la clau d'una vida llarga i sana.

Confidències
Más opciones