Cataluña Informativos   Edició Migdia - 23 setembre 2020 23/09/2020 49:44


El govern espanyol començarà a tramitar l’expedient de l’indult als presos independentistes la setmana vinent. Ho ha afirmat el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats. JXC i ERC valoren positivament aquest anunci tot i que recorden que la solució és l'amnistia i no l'indult

El president de la Generalitat Quim Torra s'ha acollit al dret de no declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'havia citat per no acatar l'ordre judicial per a retirar un altre pancarta en favor dels polítics presos. Segons Torra la sentència ja està escrita. El president està pendent que el Tribunal Suprem li comuniqui si ratifica la seva inhabilitació.

El MWC s'aplaça fins el 28 de juny a causa de la pandèmia. A Catalunya en les darreres 24 hores el departament de salut ha registrat 800 positius, 600 confirmats per prova PCR i 16 noves defuncions. El risc de rebrot continua a l'alça, augmenta 8 punts arribant a 194 i la taxa de transmissió puja 3 dècimes situant-se en 1,16. Demà comença el cribatge a les escoles en un centre de Manlleu.

Cataluña Informativos
Más opciones