Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 28/05/19 28/05/2019 15:04

S'obren setmanes d'intenses negociacions abans de què el proper 15 de juny es formin els nous ajuntaments. A Barcelona Esquerra Republicana no descarta governar en solitari tot i que la idea d'Ernest Maragall és parlar amb Barcelona en Comú i amb Junts per Catalunya. Els "comuns" no es tanquen a parlar amb ERC però volen que el tercer soci sigui el PSC. Els socialistes diuen que faran tot el possible perquè la capital catalana no tingui un alcalde independentista. Junts per Catalunya pressiona al seu torn perquè l'alcaldia quedi en mans del sobiranisme. 

La Junta Electoral Central convoca els candidats que han obtingut escó al Parlament Europeu el proper 17 de juny al Congrés per acatar la Constitució un tràmit obligatori que també haurien de complir l'ex president Carles Puigdemont i l'ex conseller Toni Comín. Si tornen a Espanya hi ha una ordre de detenció activada en contra d'ells.

I al judici del procés pendents de coneixer  l'abast de la prova documental. El tribunal confirmarà quins documents es visionaran i quins no, després que totes les parts hagin enumerat els llistats detallats de les proves que volen que s'exhibeixin a la sala.

Cataluña Informativos
Más opciones