Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 28/01/19 28/01/2019 14:55

L'Ajuntament de Barcelona denunciarà davant la fiscalia l'atac patit pel centre LGTBI de la capital catalana. Inaugurat fa una setmana, el centre ha aparegut amb els vidres trencats i pintades amb amenaces de mort a la façana. A les 18,30 s'ha convocat una concentració de rebuig a les portes del centre. En clau política la insistència de la Crida Nacional per la República en acordar llistes unitàries de cara a les eleccions del maig no incrementa les diferències entre el sobiranisme. Esquerra torna a tancar la porta a aquesta possibilitat. D'altra banda la Diputació Permanent del congrés vota avui si, com demana el PP, es convoca una sessió monogràfica sobre l'ultima reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra. 

La comissió del Monestir de Montserrat creada per investigar abusos a menors s'entrevistarà aquesta setmana la segona victima coneguda d'abusos per part del germà Andreu Soler. Mentre el Bisbat de Girona es reuneix per abordar el suposats abusos sexuals també a nens de l'antic mossèn de Vilobí d'Onyar.

En clau cultural, Entre dos aguas d'Isaki Lacuesta triomfa als Premis Gaudí que atorga l'Acadèmia del Cine en Català. Ha rebut set dels nou als quals aspirava, entre ells el de millor pel.lícula en llengua no catalana i millor direcció. La millor pel.lícula en català ha estat per Les distàncies d'Elena Trapé. 

Cataluña Informativos
Más opciones