Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 21/05/19 21/05/2019 13:54

Es cons dia en què es constitueixen Congrés i Senat. La tretzena legislatura arrenca amb la tensió que provoca entre alguns partits la presència dels parlamentaris electes que estan en presó preventiva i jutjats pel procés independentista català. Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull, Oriol Junqueras i Raul Romeva han pogut assistir personalment a presentar les seves credencials com a diputats o senador, segons els casos. PP i Ciutadans anuncia que demanaran de forma inmediata que se'ls suspengui.

El ple del Tribunal Constuticional ha d'estudiar si admet a tràmit el recurs presentat pel PSC contra el veto del Parlament a la designació de Miquel Iceta com a senador autonòmic. Iceta alega que s'ha vulnerat la Constitució i demana als magistrats que suspenguin els efectes de la votació de la cambra catalana. 

El govern té previst aprovar avui el decret per regular el preu dels lloguers en zones de forta demanda. I l'Area Metropolitana de Barcelona vota aquest dimarts el reglament sobre els vehicles de lloguer amb conductor que ampliarà el temps de precontractació d'un VTC de 15 m inuts que va marcar el govern a 60.

Cataluña Informativos
Más opciones