Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 15/08/19 15/08/2019 15:00

L'OPEN ARMS es troba ja fondejat en aigües italianes, davant l'illa de Lampedusa. Encara no té permís per entrar a port i desembarcar els migrants, però espera que així pugui ser en les pròximes hores. Un tribunal italià els autoritzava l'accés a aigües italianes, en admetre un recurs de l'ong contra l'ordre del ministre de l'interior Mateo Salvini de confiscar-los el vaixell i imposar multes milionàries. El tribunal argumenta que hi ha una situació de gravetat i urgència excepcionals. Salvini ja ha dit que no permetrà desembarcar els migrants.

L'Ajuntament de Barcelona ha admès que la capital catalana pateix una crisi de seguretat però diu que no és una ciutat insegura. En el que portem d'any hi ha hagut tretze crims mortals, més que tots els que hi va haver l'any passat. I en els dos últims dies tres apunyalaments. El pressumpte autor de l'ultim d'aquests apunyalaments s'ha entregat als Mossos i ha quedat detingut.

A Blanes, dues-centes persones s'han concentrat per rebutjar l'agressió sexual d'una noia de 25 anys el passat cap de setmana per part de tres homes que ara estan en llibertat provisional.

Els agricultors afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre a finals de juny mantindràn els talls de la C-12 els diumenges després de què ni la consellera ni cap responsable del departament els hagi rebut per atendre les seves reivindicacions d'ajuts directes per recuperar les seves explotacions.

El barri de Gràcia de Barcelona s'aixeca avui inmers en les seves festes. Amb vint-i-quatre carrers guarnits i un pregó amb un missatge que ha advocat per una societat més inclusiva i feminista.

L'Espanyol s'enfronta aquesta nit al Luzerna suís en el partit de tornada de la tercera ronda prèvia a l'Europa League... amb un 0 a 3 favorable en l'anada els blanquiblaus ho tenen tot a favor per passar a l'ultima ronda de classificació prèvia a la Lliga Europa.

Cataluña Informativos
Más opciones