Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya . 10/07/19 1ª hora 10/07/2019 12:04

La fiscalia demana 1 any i 8 mesos d'inhabilitació per al president de la Generalitat, Quim Torra, per pressumpta desobediència en el cas dels llaços grocs. Mentre, la Guàrdia Civil s'ha adreçat a diferents departaments de la Generalitat per buscar documentació requerida per la titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona que investiga els preparatius de l'1 d'octubre. I el judici al major Trapero i a l'ex cúpula d'interior pels fets d'agost de 2017 començarà a l'Audiència Nacional el 20 de gener de 2020.

El govern assegura que no es veu afectat per les desavinences entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a compte dels pactes postmunicipals que uns i altres han signat amb el PSC. L'executiu afirma que està determinat a portar endavant la legislatura.

Al Parlament es debat si es crea una comissió d'investigació sobre abusos sexuals a menors en centres educatius o bé una comissió d'estudi sobre les mesures que s'apliquen en cas d'abús sexual a menors. En les pròximes hores ha de passar a disposició judicial un jove de 18 anys detingut a Palamós per pressumptament haver abusat d'un nadó de 13 mesos al que cuidava.

En clau esportiva,  Barça i Espanyol continuen presentant els seus reforços per la propera temporada.

Cataluña Informativos
Más opciones