Cataluña Informativos   Edició Matí Catalunya - 01/03/2019 01/03/2019 14:18

L'ex ministre de l'interior, Juan Ignacio Zoido, es desvincula de l'actuació de policia nacional i guàrdia civil per aturar l'1 d'octubre a Catalunya. Davant el Tribunal Suprem ha considerat que l'acció va ser proporcionada. Zoido era un dels testimonis destacats aquest dijous al judici del procés. L'altre el lehendakari Iñigo Urkullu, qui ha explicitat els seus intents de mediació entre Mariano Rajoy i Carles Puigdemont, i ha dit que Puigdemont va rebutjar les eleccions per la pressió del carrer i del seu grup parlamentari.

En clau política i de cara a les eleccions del 28 d'abril el CIS dóna la victòria del PSC a Catalunya. El PDCAT ha activat les primàries en plena negociació amb JxCat i La Crida Nacional per la República.

L'empresa Vector Ronda, que treballava per Cabify ha presentat un ERO per gairebé 400 treballadors després de què la plataforma hagi deixat d'operar a Barcelona, dilluns vinent té previst presentar-ne un altre. El Parlament ha validat aquest dijous el decret que estableix un quart d'hora minim per precontractar un vehicle VTC.

I el Mobile World Congress s'acomiada de Barcelona fins l'any vinent. Ho fa batent record de visitants, 109mil persones. D'altra banda, a partir d'avui l'aeroport de Barcelona passa a dir-se Tarradellas-Barcelona-El Prat.

Cataluña Informativos
Más opciones