Amics i coneguts Ràdio 4

Amics i coneguts

Fora d'emissió

www.rtve.es /pages/rtve-player-app/2.17.1/js/
  • A la meva llista
  • Als meus favorits
  • Amics i coneguts - 2 de maig 2015 3a hora

Amics i coneguts - Series de TV + Reportatge: Neurodopatge + Pérdua d¿hores de son

02 maig 2015

En Jordi Caupena, ens  explica els secrets millor guardats de les sèries d’abans. 

Continuem amb un reportatge sobre el neurodopatge. Podem incrementar exponencialment la nostra capacitat cognitiva?

S’imaginen que poguessin prendre’s un fàrmac que els ajudés a pensar més ràpid, a tolerar millor la pressió i l’estrès? I tot això sense cap mena d’esforç: una pastilleta i prou. La ment lúcida i treballant al seu màxim rendiment.

L’ús de tècniques terapèutiques que actuen sobre el cervell de persones sanes per alterar les seves propietats intentant millorar la funció cognitiva, el que es coneix com a neuromillora, ja és una autèntica realitat. 

A meitat del segle passat alguns exèrcits, com per exemple el d’Estats Units, van començar a realitzar estudis amb fàrmacs per augmentar el rendiment i l’estat d’alerta dels seus militars durant les missions. Els subministraven drogues estimulants per combatre el cansament i mantenir-los en tensió permanent. L’ús d’aquestes drogues, anomenades intel•ligents, amb els anys va passar de l’àmbit militar a les universitats o a les empreses, entre d’altres.

No hi ha estadístiques globals sobre el consum de medicaments per potenciar el rendiment cognitiu,  però cada vegada són més els experts que alerten del risc del augment seu consum i reclamen estudis que avaluïn els efectes de l’ús d’aquests fàrmacs quan no existeix cap malaltia.

Acabem la tercera hora parlant de la pèrdua d’hores de son. Sabieu que els espanyols hem perdut en els darrers 20 anys una hora de son? En parlem amb professor de psicologia de la UOC Diego Redolar.

veure més sobre "Amics i coneguts - Series de TV + Reportatge: Neurodopatge + Pérdua d¿hores de son" veure menys sobre "Amics i coneguts - Series de TV + Reportatge: Neurodopatge + Pérdua d¿hores de son"

Els últims 1.678 programes de Amics i coneguts

  • Ver Miniaturas Veure Miniatures
  • Ver Listado Veure Llistat
Cercar per:
Per dates
Per tipus
Tots els vídeos i els àudios