Amics i coneguts   Amics i coneguts - 16 de gener 2016 3a hora 16/01/2016 52:09

Comencem presentant-vos una orquestra molt especial ‘La botzina’ que està especialitzada en concerts didàctics.

Ens presenten els seus concerts entre llibres. Un nou format de concert dissenyat per a les biblioteques. Una nova manera de relacionar la literatura i la música especialment dirigida al foment de la lectura.

A continuació arriba el torn del reportatge del dia ‘Com entrenar als pares quan han tingut els nadons a l’UCI i toca marxar a casa?’

El passat 25 de novembre la Sara va donar a llum a la Laia, la seva primera filla.

L’embaràs va ser d’alt risc, però en cap moment es va detectar cap anomalia en les múltiples ecografies que li varen fer. La placenta estava baixa i mig obstruïda i es va haver de programar una cesària a les 37 setmanes.

La sorpresa, recorda la Sara, va arribar quan va néixer la menuda. La Laia no respirava bé. Patia la síndrome de Pierre Robin.

Ràpidament, l’equip de pediatria de l’hospital de Vic es va posar en contacte amb la Vall d’Hebron, l’hospital millor preparat pel tractament d’aquesta afecció i es va decidir traslladar a la petita i ingressar-la a la UCI de nounats.

A partir d’aquí l’objectiu principal, tant de l’equip de metges com dels pares de la Laia, va ser que aprengués a respirar i a menjar simultàniament. Un procés, recorda en Santi, pare de la criatura, que no va ser gens fàcil.

Després 29 dies ingressada a l’UCI de nounats havia arribat l’hora que la Laia deixés l’hospital i marxés a casa per primera vegada des que va arribar al món. I és clar , per la Sara i en Santi, així com per a la resta de pares de nadons amb greus problemes de salut, donar aquest pas acostuma a ser difícil. Fèlix Castillo, cap del servei de Nounats de l’Hospital de la Vall d’Hebron.

All llarg de l’any a l’hospital de la Vall d’Hebron atenen a milers de nadons, que com la Laia, pateixen greus problemes de salut. Per ajudar als seus progenitors a superar aquesta inseguretat, l’hospital ha posat en marxa, ens explica el dr. Castillo, un programa pioner anomenat ‘Quasi a casa’ que s’encarrega d’entrenar als pares abans d’endur-se el fill de la UCI a casa.

Acabem parlant de la ‘telescombraria’. Perquè funciona tant bé? En que es fonamenta el seu èxit d’audiència?

Amics i coneguts
Más opciones